Vesna Pisarović Quartet u vrtu Vile Polesini donosi dašak svjetskog jazza

Vesna Pisarović Quartet u vrtu Vile Polesini  donosi dašak svjetskog jazza

Vesna Pisarović i njezin Quartet stižu 23. srpnja u vrt Ville Polesini i u Poreč donose svjetski jazz. A upravo se jazz jako dobro uklapa u koncept romantičnog piknika što novi program unutar Poreč Open Air Festivala Beats & Bites i predstavlja. Najljepši zalazak sunca, prekrasan vrt, ukusni zalogaji i ljetno piće dobitna su kombinacija za ugodne ljetne noći. Iako vrlo popularna i po svojoj pop glazbi, Vesna se 2005. povukla sa scene i otišla najprije u Den Haag na satove pjevanja, potom u London gdje je magistrirala jazz, pa u Berlin gdje i danas živi. Početkom godine je izdala novi jazz album 'Petit Standard' s velikanima jazza Joeom Fondom i Johnom Betschom, a već krajem godine namjerava snimiti album 'Pjesma poravna' s posebno izabranim sevdalinkama. Neke od skladbi s tog novog jazz albuma Vesna i njezin tim izvest će sutra u vrtu Ville Polesini dok će posjetitelji sjediti po jastucima i tepisima i – uživati svim osjetilima. 

Već sutradan ljubitelji jazza mogu nastaviti u istom tempu u sklopu Jazz in Lap festivala čiji je nositelj i kreativna snaga Pučko otvoreno učilište Poreč, a u Lapidariju nastupa Denise Jannah.

U četvrtak će, pak, mališani na Balu princeza u parku ispred dvorca u Valamar Collection Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola moći ući u svijet Alise u zemlji čudesa gdje će upoznati pravog princa i princezu te uživati u različitim zonama kao što su dress up koja uključuje facepainting, tatoo, frizuru i manikuru, zatim hocus pocus, foto i slatki kutak, plesna radionica, mala škola mačevanja, modeliranje balona te natjecanje u mini alki. Kao uspomenu, kući nose poklon iznenađenja.

No posjetitelji ne moraju čekati ni sutra, ni srijedu, ni četvrtak za dobro zabavu u Poreču jer već danas mogu večer provesti uz cirkusku predstavu. Ponedjeljkom, sada već tradicionalno na Rivi uz Circus in the City posjetitelje očekuju pravi žongleri, akrobati i plesači na svili čije će impresivne cirkuske točke u novoj i osvježenoj predstavi inspiriranoj olimpijskim igrama, uz mnogo rekvizita i vještine spretnih cirkusanata oduševiti okupljene i nasmijati ih do suza. 

 

Poreč Open Air Festival traje do 14. rujna, a program i sve druge informacije i novosti mogu se pronaći na www.porecopenair.com te na društvenim mrežama festivala Facebooku i Instagramu.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.