U HNK Varaždin 28. rujna predstavljanje monografije o Mirjani Bohanec Vidović

U HNK Varaždin 28. rujna predstavljanje monografije o Mirjani Bohanec Vidović

U utorak 28. rujna u 18 sati bit će predstavljena monografija naslova "Mirjana Bohanec Vidović – hrvatska operna prvakinja, diplomatkinja i filmska glumica" nakladnika Tonimir d.o.o. i sunakladnika Ogranka Matice hrvatske Varaždin i HNK u Varaždinu.

Primadona Mirjana Bohanec Vidović ostvarila je zavidnu opernu karijeru u HNK u Zagrebu kao i u nacionalnim kazalištima nekoliko europskih prijestolnica. Tijekom svoje bogate glazbene karijere nastupala je i na Varaždinskim baroknim večerima. Nakon glazbene, ostvarila je i diplomatsku karijeru - kao hrvatski ataše za kulturu u Veleposlanstvu u Beču te kao generalna konzulica RH u Hamburgu. Glumila je i u nekoliko hrvatskih filmova te tako postala poznata široj publici - ulogom u kultnom domaćem filmu " Tko pjeva zlo ne misli". Gđa Mirjana Bohanec Vidović osnivačica je i Zaklade za mlade operne pjevače. 

Na promociji monografije u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu govorit će autori tekstova iz monografije: dr.sc. Hrvojka Mihanović Salopek, dr.sc. Iva Hraste Sočo, filmski kritičar Nenad Polimac i urednik mr.sc. Ernest Fišer, a moderator će biti Karolina Vidović Krišto.

Uz klavirsku pratnju Miroslava Salopeka gđa Bohanec Vidović otpjevat će  popularnu ariju iz filma "Ja ljubim", a učenica Glazbene škole iz Varaždina Klara Blažunaj uz klavirsku pratnju prof. Vesne Leljak Petković u čast čuvene operne prvakinje i zaslužne diplomatkinje u kulturi te osnivačice Zaklade za mlade pjevače izvest će prigodni glazbeni program. 

Izdavanje monografije o umjetnici i diplomatkinji gđi Mirjani Bohanec Vidović poduprijeli su Grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija RH.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.