Gradonačelnik Dubrovnika podupire izložbu projekta “Kravata” i susret pjesnika hrvatske iseljeničke lirike

Srecko Mavrek i Mato Frankovic

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je nedavno člana Američkog Hrvatskog Kongresa Srećka Mavreka s kojim je razgovarao o projektima te udruge i planovima za ogranizaciju dva važna skupa koji će se održati na Rochester Institute of Technology u Dubrovniku od 8. do 11. lipnja slijedeće.godine.

 

CroDiaspora i Američki Hrvatski Kongres osmislili su i pokrenuli projekt Kravata kako bi predstavili kravatu kao simbol hrvatske kulture, ali i istaknuli i promicali utjecajne Hrvate iz hrvatskoga iseljeništva kroz prikaz njihovog doprinosa iseljeničkim zajednicama, Hrvatskoj i svijetu. U tijeku je prikupljanje kravata, šalova i životopisa s potpisima onih koji su ih nosili, a svi eksponati bit će predstavljeni na putujućim izložbama projekta na sveučilištima diljem svijeta te u institucijama UN-a i EU.

 

Paralelno s ovom važnom izložbom Pjesnička udruga Hrvatske iseljeničke lirike New York (HIL NY) i Američki Hrvatski Kongres organizirat će 22. Susret pjesnika hrvatske iseljeničke lirike pa će se tijekom ova dva skupa Dubrovnik posjetiti mnogobrojni hrvatski iseljenici i uglednici.

 

Gradonačelnik Franković u potpunosti podržava organizaciju ova dva skupa te je prihvatio svoje osobno obraćanje sudionicima tijekom oba skupa. Također je izrazio posebno zadovoljstvo što će se otvaranje izložbe projekta Kravata održati upravo u Dubrovniku te je napomenuo da vrlo cijeni doprinos hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka promociji i ugledu Hrvatske u svijetu.

 

Mavrek, koji je i dopisnik nekoliko portala te jedan od urednika Hrvatskog radija New York, zahvalio je gradonačelniku na prijamu i suradnji, a najavio je i njegovo javljanje uživo u jednoj od narednih radijskih emisija.​

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.