Svečana proslava Dana Dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

Svečana proslava Dana Dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

Dan Dvorane Vatroslava Lisinskog , 29. prosinca koji se već prema polustoljetnoj tradiciji (49. put!) na najljepši mogući način uklapa u čarobno božićno i novogodišnje vrijeme puno veselja, sretnih trenutaka i vedrine, i ove godine svetkujemo sasvim posebnim magičnim glazbenim trenucima iz najpoznatijih svjetskih opera! Arije, valceri i baletne uspješnice velikih majstora bit će naš raskošni dar pun duha, radosti i istinske ljepote svim ljubiteljima glazbe!

Ovogodišnji svečani koncert DIVA I POZIV NA PLES , koji će se održati s početkom u 19 30 sati čine neke od najpoznatijih i najljepših, nezaboravnih baletnih točaka iz opera, kao što su gracilni Ples satova iz Ponchiellijeve opere La Gioconda, otmjeni valcer iz Čajkovskijeva Evgenija Onjegina i njegov čeznutljivi „rođak“ – valcer iz opere Faust Charlesa Gounoda te luckasti Ples komedijaša iz duhovite Prodane nevjeste Bedřicha Smetane. U svijet operne čarolije i predivnih arija, posebno odabranih za radosno blagdansko raspoloženje, otputovat ćemo s talijanskom opernom divom, sopranisticom svjetskoga glasa Danielom Schillaci. Kao proslavljena interpretatorica Verdijevih opera, umjetnica će otpjevati neke od najljepših opernih arija iz Verdijeva grandioznog glazbeno-scenskog opusa, opernih remek-djela, kao što su Trubadur, Attila, Macbeth i Sicilijanska večernja. Za pultom Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije bit će veliki poznavatelj opernoga repertoara i jedan od naših najboljih dirigenata, sjajni maestro Ivo Lipanović.

U povodu velikoga slavlja,  jedne od najpoznatijih glazbenih emisija drugog programa Hrvatskoga radija koja ove godine slavi 30. rođendan , objavljeno je trostruko vinilno izdanje "Music pub - 30 godina", a legendarni zaljubljenik u glazbu i urednik kultne emisije, Zlatko Turkalj, u suradnji s Croatia Records organizira veliku koncertnu promociju izdanja u sklopu proslave rođendana Dvorane Lisinski. Na koncertnoj promociji koja će se istoga dana održati u 20 sati u Maloj dvorani Lisinski, nastupit će najveće zvijezde domaće glazbe koje su prošle kroz Turkijev Music pub poput Vanne, Mladena Bodaleca, Borisa Novkovića, Tine Vukov, J.R. Augusta, Nele, Tine Kresnik, Noe Rupčića, Antonele Doko, Matea Pilata, Luce, a njima će se pridružiti i gosti iznenađenja. Glazbenike će pratiti vrhunski svirači okupljeni pod vodstvom gitarista i aranžera Zvonimira Radišića.

U sklopu ovog najsvečanijeg i najveselijeg dana koji obilježava vaša i naša Dvorana, u predvorju Velike dvorane s početkom u 21 sati, rasplesat će vas rockabilly i rock’n’roll bend Johnny & His Rockin' Tunes!

Zagrebački bend koji svira na autentičnim instrumentima čine Johnny Matić (vokal i ritam gitara), Miroslav Bertol – Miba (kontrabas), Srđan Basarić – Sergio (solo gitara) i Marko Tizaj (bubnjevi). Johnny and his Rockin’ Tunes zvuče kao njihovi glazbeni uzori – tečno, melodično i ritmično! Od prvog do zadnjeg takta bend zvuči skladno i virtuozno, a boja Johnnyjeva glasa cijelu priču diže na jednu posebnu razinu.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Dvorane ili online na www.lisinski.hr

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.