Ansambl Baleta HNK Zagreb izvedbom „Smrt u Veneciji“ oduševio Portugal

Ansambl Baleta HNK Zagreb izvedbom „Smrt u Veneciji“ oduševio Portugal

Ansambl Baleta HNK u Zagrebu u subotu 8. veljače nastupio je u dupkom punom lisabonskom kazalištu TEATRO CAMÕES gdje je izveo hvaljeni i nagrađivani balet Smrt u Veneciji u koreografiji Valentine Turcu. Ispraćen ovacijama koje su trajale desetak minuta, oduševljenje predstavom trajalo je i nakon izvedbe gdje su gledatelji dočekivali naše umjetnike s čestitajući im na vrhunskoj izvedbi.

„Smrt u Veneciji predstava je koja po svom senzibilitetu zaziva  ono mediteransko ozračje koje dijele i portugalska i hrvatska kultura. Riječ je svakako o povijesnom gostovanju, jer se Balet HNK u Zagrebu po prvi puta predstavio u lisabonskom Teatru Camoes i to s iznimno velikim uspjehom što otvara mogućnosti za naše buduće suradnje s portugalskim nacionalnim opernim i baletnim kazalištem“, rekla je intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč nakon više nego uspješne baletne izvedbe.

Nakon gostovanja u Budimpešti i Lisabonu, Smrt u Veneciji  bit će i dva puta izvedena na pozornici slavnoga Tovstongov Boljšoj dramskog kazališta u Sankt-Peterburgu 6. i 7. travnja u sklopu Europskog programa Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske za potrebe hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.