Velika rock eksplozija #13

Velika rock eksplozija #13

Spona predstavlja kompilaciju "Velika rock eksplozija #13"! Tradicionalna festivalska kompilacija koja već trinaest godina za redom redovito izlazi uoči festivala, sadrži četrnaest pjesama izvođača koji nastupaju na ovogodišnjem festivalu ili su nastupili na prošlim izdanjima festivala. Podsjetimo, "Velika rock eksplozija #13" se održava 24. i 25. rujna u Zagrebu.          

Prva festivalska večer "VRE #13" (četvrtak, 24. rujna) je namijenjena koncertnoj promociji kompilacije "XX 2020 XX", na kojoj se nalaze četiri potpuno nova rock benda u Sponinom glazbenom katalogu - Benston, Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla, Solarov i T.I.E. Uz predstavljanje kompilacije, nastupit će Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla, Solarov i Zvonimir Varga.  
Grupa suludo dobrog naziva "Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla" osnovana je 2011.godine. Shvativši koliko je žestoki rock and roll marginalizirani u medijima, opaki trojac odlučio je uzeti stvar u svoje ruke, naoružati se vatrenim riffovima i vratiti rock and rollu njegov pakleni sjaj. Za sljedeći mjesec planiran je njihov album prvijenac radnog naslova "5 do 12".
Solarov je tročlani bend koji djeluje od 2013.godine. Stilski nepredvidljiv te svirački potentan, ovaj trojac pokušava ostaviti svoj trag kroz autorske pjesme angažiranih tekstova, vrhunskih riffova i filmskih atmosfera.
Kantautor Zvonimir Varga, unikatna je pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni. Kako ističe kritika, njegov stih je autentičan, jasan i precizan, a glavna snaga leži u glazbenoj jednostavnosti i toplini. Njegove pjesme prikazuju mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja te donose niz crtica poredanih u kolaž koji čini poetski sklop razmatranja emocija.

Mjesto održavanja koncerta Opakih jahača vatrenih riffova iz pakla, Solarova i Zvonimira Varge je zagrebački klub Hard Place, a ulaz je besplatan.
Veliko finale trinaeste "Velike rock ekplozije" je rezervirano za jedan od najpopularnijih domaćih bendova - Vatru, a prije virovitičkih rockera će nastupiti grupa Bluvinil. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.