Bajka Ivica i Marica premijerno pred publikom na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Bajka Ivica i Marica premijerno pred publikom na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Opera bajka Ivica i Marica E. Humperdincka, u izvedbi Zagrebačke filharmonije i vrhunskih solista dočekat će napokon svoju publiku za koju su se pripremali šest mjeseci.

Opera je premijerno izvedena u listopadu, ali zbog mjera bez publike, samo pred kamerama Hrvatske radio televizije. Stoga je gostovanje na predivnoj opatijskoj Ljetnoj pozornici svojevrsna premijera kojoj se ovi umjetnici izuzetno vesele.

Martina Tomčić u ulozi vještice, Josipa Gvozdanić i Josipa Bilić u ulogama Ivice i Marice te Adela Golac Rilović i Ozren Bilušić kao majka i otac, uz vrhunsku Zagrebačku filharmoniju i operni djevojački zbor Zvjezdice, pod ravnanjem novog šefa dirigenta Dawida Runtza, i u režiji Petre Radin, nastupit će 12. lipnja  u 21:30 pred vjernom opatijskom publikom. Posebnost ove opere jest u tome što je orkestar pozicioniran na sceni sa solistima te nosi važnu ulogu i jer vještica ne krade dušu djeci već umjetnost.

Petra Radin: To je naša poruka o stanju umjetnosti u ovim vremenima, kada se priča o egzistenciji, ne misleći pritom da je i kultura važna za opstanak. Zamislite samo život bez umjetnosti – bez glazbe, bez slika, bez riječi. To je svijet bez duše.  

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.