U subotu 27. kolovoza na Trgu kralja Tomislava u Županji održan je 29. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U subotu 27. kolovoza na Trgu kralja Tomislava u Županji održan je 29. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U subotu 27. kolovoza na Trgu kralja Tomislava u Županji održan je 29. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Susret je i ove godine organizirao Hrvatski sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. Predstavljalo se u dvije kategorije; kategorija koreografiranog folklora i kategorija izvornog folklora te je ove godine susret bio revijalnog karaktera.
Na Susretu je ove godine nastupilo oko 600 folkloraša unutar 18 hrvatskih ansambla i skupina te gostujuće skupine iz Bosne i Hercegovine, a publika je u Županji imala priliku pozdraviti čuvare narodne baštine iz Ličkog Lešća, Donje Dubrave, Slavetića, Donje Gračenice, Blata na otoku Korčuli, Miklouša, Jakšića, Gate, Novih Perkovaca, Nikšića, Križevaca, Generalskog Stola, Garešnice, Đurđevca, Pleternice, Siska, Varaždina, Buševca i Širokog Brijega.

Ansambli i skupine su pravo sudjelovanja na 29. Susretu izborili nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 13. Te su manifestacije diljem Hrvatske od travnja do srpnja okupile gotovo 160 folklornih skupina s oko 5000 folklornih amatera.
Nastupe na Susretu pratilo je stručno povjerenstvo u sastavu Ivan Ivančan, Katarina Bušić, prof. i Tomislav Habulin, mag. mus..
Više informacija o Susretu pronađite na stranici www.hrsk.hr.
UZ HSK suorganizatori su Grad Županja, Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i Kulturno-umjetničko društvo “ Tomislav“ iz Županje. Medijski pokrovitelj bio je Radio Županja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.