„Rapsodija za 3 glave, 6 stopala i 10 ruku“ na pozornici varaždinskog HNK

PLESNA RAPSODIJA

Predstava „Rapsodija za 3 glave, 6 stopala i 10 ruku“ u organizaciji Plesne mreže hrvatske odlazi na gostovanje u varaždinski HNK. Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, ugostit će predstavu 12. prosinca u 19:30 sati.Varaždin će 12. prosinca, s početkom u 19:30 sati, ugostiti predstavu „Rapsodija za 3 glave, 6 stopala i 10 ruku“ Nastasje Štefanić, u izvedbi Koraljke Begović, Sintije Kučić, Martine Terzić, Branka Nikolića i Marka Rušnova.

Inspiracija za autorski projekt Nastasje Štefanić u suradnji s glazbenicima Brankom Nikolićem i Markom Rušnovom te plesačicama Koraljkom Begović, Sintijom Kučić i Martinom Terzić proizašla je iz želje za istraživanjem različitih zvukovnih kvaliteta te vrsta kretanja koje se javljaju kao reakcije na zvuk. 

Kao finalni produkt predstava Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku bavi se dinamičkim izmjenama i poigravanjem odnosa detalja i cjeline unutar specifične strukture koja tvori svijet za sebe. Taj se svijet stvara pred voajerskim okom gledatelja-promatrača te se može percipirati začudnim, drugim, ali na momente poznatim i bliskim, ponekad fizički nedokučivim, zagonetnim, ali istovremeno i privlačnim. Promatrač svjedoči sinergiji zvuka i pokreta, živoga i neživoga, subjekata i objekata. Publici se pruža mogućnost da osjete okoliš u kojemu je prisutno međusobnom osluškivanje i pretapanje uloga što rezultira uzajamnim doprinosom kreaciji osobnoga svijeta u kojemu se isprepliću kretanja tijela, zvuka i tišine.

Ovo gostovanje organizirano je kroz suradnju s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućava izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje. Gostovanje sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.