Dovedite mališane na predstavu Kao voda, Ane Prolić koja je nastala u koprodukciji između KD "Pinklec" Čakovec i HNK u Varaždinu

Kao voda

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu poziva - dovedite mališane na predstavu Kao voda, Ane Prolić u režiji Romana Bogdana koja je nastala u koprodukciji između KD "Pinklec" Čakovec i HNK u Varaždinu. Igraju: Mario Jakšić, Karolina Horvat i Tena Antonija Torjanac. Predstava je na rasporedu u subotu, 2. studenog u 17 sati i u nedjelju, 3. studenog u 10 sati na pozornici HNK u Varaždinu. Rezervacija ulaznica: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Kap kiše prelazi u kap jezera, oblak u jezero. Dan postaje noć, gusjenica leptir. List nošen vjetrom postaje riba, doživljen putem dodira pauk postaje meko klupko baršuna. Tuga se pretače u radost, život u smrt. Kroz narativno jednostavnu priču u čijem su središtu Djevojčica s pletenicom u kosi i Dječak u žutim čizmicama, Kao voda  tematizira sveprisutnost i neminovnost neprestane mijene. Poučeni dinamikom zbivanja u okolini, u njihovom odnosu, u vlastitim percepcijama i doživljajima – u kojima ništa ne nestaje, samo mijenja oblik – Djevojčica i Dječak prihvatit će mijenu kao integralni dio života. No, nas će naučiti da se ne poistovjećujemo s prolaznim, ali i da svaki trenutak proživimo u njegovoj punini, otkrivajući njegovu jedinstvenost i čudesnost. Kao voda  nema za cilj stvoriti jednoznačne slike i zatvorene narative, već rastvoriti svijet imaginacije, očuditi ono svakodnevno, intenzivirati percepciju, otvoriti jedan drugačiji, moguć, poetski način doživljaja u kojem događajnost zadobiva novu definiciju.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.