Predstava PAZI NA PRAZNINU Romana Nikolića gostuje na dva međunarodna festivala

Predstava PAZI NA PRAZNINU Romana Nikolića gostuje na dva međunarodna festivala

U nedjelju, 12. rujna u Narodnom pozorištu Niš održana je izvedba predstave PAZI NA PRAZNINU Romana Nikolića u sklopu Festivala "Teatar na raskršću". Oduševljena publika ispratila je naše glumce gromoglasnim pljeskom. Festival „Teatar na raskršću“ ima za cilj afirmaciju sličnosti i razlika kulturnog identiteta država i naroda koji dijele isti kulturni prostor, jačanje međunarodne kulturne razmjene, promoviranje kazališne umjetnosti, balkanskog kulturnog prostora, kao i razmjenu ideja i kazališnih praksi.

U utorak, 14. rujna u Narodnom pozorištu Beograd HNK u Varaždinu s istom predstavom gostuje na 3. Beograd pride kazališnom festivalu.

Predstava PAZI NA PRAZNINU postavlja pitanje što znači biti drugi i drugačiji, kao i koliko smo bez obzira na to što smo drugi, zapravo i drugačiji. Što mi kao ljudi pretpostavljamo o drugima i koliko te pretpostavke, a u većini slučajeva su naučeni obrasci prepoznavanja dovode do osuđivanja. Kada bismo prestali plošno definirati ljude s kojima se susrećemo i pokušali shvatiti njihove boli, strahove, borbe i patnje uvidjeli bismo paletu sličnosti s kojim imamo više zajedničkih točaka nego različitosti. Stanica na kojoj se susreću protagonisti predstave postaje susret drag performansa, tragičnih junaka  i “moralnih” prokazivanja kroz formu fragmenata dokumentarističkih prikaza. 

REDATELJ: Romano Nikolić

DRAMATURGINJA: Olja Lozica

SCENOGRAFKINJA I KOSTIMOGRAFKINJA: Zdravka Ivandija Kirigin
DIZAJNERICA RASVJETE: Vesna Kolarec
SKLADATELJ I IZBOR GLAZBE: Damir Šimunović
VIDEO PROJEKCIJE: Ivan Lušičić

Ansambl predstave:

Hana Hegedušić
Iva Kraljević
Beti Lučić
Robert Plemić
Spazam Orgazam

https://www.youtube.com/watch?v=f1J_IBe38t8

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.