Balet Gospoda Glembajevi gostovao u Narodnom pozorištu u Beogradu

Balet Gospoda Glembajevi gostovao u Narodnom pozorištu u Beogradu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu gostovalo je 28. travnja s baletom Gospoda Glembajevi u koreografiji i režiji Lea Mujića u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ispraćen višestrukim ovacijama beogradske publike balet Gospoda Glembajevi oduševljava svojom veličanstvenom izvedbom koja je nastala prema najslavnijem dramskom djelu Miroslava Krleže.

Iznimna mi je čast da smo ostvarili ovo gostovanje jer je Krleža aktualan kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji. Smatram da kultura nema granice i radujemo se uzvratnom gostovanju baletne predstave Ko to tamo peva u lipnju u zagrebačkom HNK, rekao je ravnatelj Baleta Leonard Jakovina.

Ansambl Baleta zagrebačkog HNK posljednji put je gostovao u Narodnom pozorištu u Beogradu 2003. godine. Dvije večeri zaredom, nastupili su sa predstavom Cirkus primitif u koreografiji i režiji Staše Zurovca.  Prije toga, također 2003. godine baletni ansambl Narodnog pozorišta gostovao je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagreba s predstavom Doktor Jekyll i Mr Hyde, u koreografiji i režiji Vladimira Logunova.

To je do sada, bila i posljednja suradnja između baletskih ansambala iz dvije najznačajnije kazališne kuće u Hrvatskoj i Srbiji, do ove godine kada u lipnju Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu očekuje uzvratno gostovanje Narodnog pozorišta u Beogradu baletnom predstavom Ko to tamo peva koreografa i redatelja Staše Zurovca.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.