Koncert Hrvatske operete u izvedbi mladih pjevača Muzičke akademije

Koncert Hrvatske operete u izvedbi mladih pjevača Muzičke akademije

Koncert Hrvatske operete u izvedbi trinaest mladih pjevača Muzičke akademije održat će se u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu nedjelju 15. svibnja u 11 sati.

Zamišljen kao proslava malog jubileja, 10. obljetnice djelovanja kolegija Hrvatska vokalna baština Odsjeka za pjevanje Muzičke akademije, ostvaruje se dvije godine kasnije, u velikoj jubilarnoj stotoj obljetnici Muzičke akademije.
Važnost i vrijednost pokretanja ovog kolegija prepoznala je tadašnja pročelnica Odsjeka za pjevanje Vlatka Oršanić, a inicirala ga je, osmislila i od samog ga početka vodi Kristina Beck-Kukavčić. Kolegij se temelji na istraživanju i otkrivanju rijetko ili nikad izvedenih vokalnih skladbi hrvatskih skladatelja svih stilskih razdoblja, od kojih su posebno predstavljene one najmanje istražene, nastale tijekom prve polovice 20. stoljeća.
Za koncert Hrvatske operete voditeljice projekta Eva Kirchmayer Bilić i Kristina Beck-Kukavčić probrale su neke od najljepših ulomaka iz opereta hrvatskih autora. Zahvaljujući uspješnoj izvedbi koncerta u veljači u dvorani Blagoje Bersa i zahvaljujući lijepim reakcijama publike i mentora, koncert je dobio poziv da gostuje u Splitu. Mladi pjevači su, u suradnji s kolegama pjevačima s Umjetničke akademije u Splitu, tako u travnju nastupili u Foyeru Hrvatskog narodnog kazališta i u novootvorenoj dvorani Hrvatski dom Split. Koncert je tom prigodom nosio naslov Hrvatski operetni intermezzo.

Trinaest mladih pjevača, ujedno polaznika kolegija Hrvatska vokalna baština – uz podršku mladih kostimografa s Tekstilno-tehnološkog fakulteta i prvakinje Baleta HNK Mateje Pučko-Petković, predvođeni mladom studenticom režije Kristinom Grubišom – ispričat će, ispjevati i otplesati, jednu vedru ljubavnu priču.

VODITELJICE PROJEKTA
Eva Kirchmayer Bilić, Kristina Beck-Kukavčić

REDATELJICA
Kristina Grubiša

KOREOGRAFIJA I SCENSKI POKRET
Mateja Pučko-Petković

KOSTIMOGRAFIJA I IZBOR KOSTIMA
Studenti 1. godine diplomskog studija Tekstilnog i modnog dizajna, smjer Kostimografija pod mentorstvom Barbare Bourek, Irene Šabarić, Franke Karin i Beti Rogine-Car: Sara Bardić, Josip Đerek, Teodora Kralj, Ema Marković-Imbrija, Ana Roko i Sofija Curiš

PRODUKCIJA
Gabriela Paradžik

IZVOĐAČI

Petra Cik, sopran, 2. godina
Luka Čevizović, bariton, 1. godina
Nela Katalenić Klinar, sopran, 3. godina
Tena Lončarević, sopran, 5. godina
Katarina Margaretić, sopran, 2. godina
Laura Marincel Haller, mezzosopran, 3. godina
Barbara Pijetlović, sopran, 3. godina
Emanuel Tomljenović, tenor, 3. godina
Roko Radovan, tenor, 4. godina
Marija Salečić, sopran, 4. godina
Stefano Surian, tenor, 2. godina
Antonija Žarković, sopran, 3. godina
Dea Qivlaku, sopran, 3. godina
Eva Kirchmayer Bilić, umjetnički savjetnik

 

 


 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.