×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/28028

Kazališni studio mladih HNK u Varaždinu - kazališna radionica za integraciju djece iz Ukrajine

Kazališni studio mladih HNK u Varaždinu - kazališna radionica za integraciju djece iz Ukrajine

Kazališni studio mladih HNK u Varaždinu na početku školskih praznika priprema radionicu primijenjenog kazališta za integraciju djece iz Ukrajine.Kazališni studio mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu održat će od 24. do 29. lipnja peterodnevnu radionicu primijenjenog kazališta za integraciju djece iz Ukrajine pod nazivom „Granaju se grane svijetu na sve strane“.

U ovoj radionici djeca izbjegla iz Ukrajine te djeca iz Varaždina i okolice, polaznici Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu, družit će se, surađivati i stvaralački komunicirati kroz zajednički kazališni rad. Primjena radionice „Granaju se grane svijetu na sve strane“ osmišljena je s ciljem psihosocijalne, jezične i kulturne integracije djece izbjegle iz Ukrajine u novoj zajednici koja ih je prihvatila.

 Cilj je radionice približiti djeci kulturu dviju zemalja, Ukrajine i Hrvatske, omogućiti im da kroz dramskopedagošku igru nadopunjuju vlastite svjetonazore i da stvore prijateljstva te da kroz igru osmisle zajedničku kazališnu etidu prema motivima zbirke pjesama „Strašna šuma“ ukrajinskog autorskog dvojca (oca i kćeri) Jurija i Darije Lisenko, objavljene na hrvatskome u nakladničkoj kući Edicije Božičević, 2019. godine.

 Raznovrsne umjetničke aktivnosti te suradnja i stvaralačka interakcija među sudionicima, pokazale su se u bezbroj sličnih situacija u svijetu te u nas – sjetimo se samo Domovinskoga rata – kao prikladan, učinkovit i ljekovit način rada s raznim ugroženim skupinama, a prije svega s djecom i mladima.

 Pozitivno društveno okruženje budi i razvija kreativne situacije. Dramska igra kroz stvaralački proces igranja uključuje iskustvo različitih problema, ali i njihovo rješavanje. Ona djecu može osloboditi pritiska odraslih. Radost otkrivanja kroz pokret, govor, glazbu, proživljavanje i izražavanje, djeci donosi maštovitost. U kreativnoj dramskoj igri rađati će se iskrice smijeha i spontanog dječjeg stvaralaštva.

Pri realizaciji projekta Kazališnog studija mladih, uz podršku Senke Bulić, Intendantice HNK u Varaždinu pomogli su i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport Županije Varaždinske.

 

 

 

{gallery}28028{/gallery}

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.