Kazalište Škrabe u Jaski vas poziva na - "Dalmatinere", svoj božićni specijal

Kazalište Škrabe u Jaski vas poziva na - "Dalmatinere", svoj božićni specijal

Poznato i priznato Kazalište Škrabe u novoj kazališnoj sezoni 2022/2023. nastavilo je izvoditi svoju hit-predstavu "101 dalmatiner" koju je do sada vidjelo više od 3000 gledatelja. Već na početku nove sezone predstava je oduševila osnovnoškolce iz Jastrebarskog, Zagreba i Klinča Sela koji su je došli pogledati organizirano, dakle profesori sa svojim učiteljicama. Kako je bilo na ti izvedbama tijekom studenoga rekla nam je podosta toga i iznijela niz detalja Klementina Škrabe koja vodi računa o PR-u kazališta i to vrlo predano i stručno. Evo njezinih riječi:
'Svim petim razredima Osnovne škole "Ljubo Babić" Jastrebarsko predstavu "101 dalmatiner" je u povodu Dana grada darovao Grad Jastrebarsko. Mali gledatelji s oduševljenjem su pozdravili dalmatinere i njihove prijatelje (i neprijatelje) te se na kraju radosno fotografirali na pozornici s glumcima, od kojih su neki i njihovi školski kolege. U toj prvoj ovosezonskoj predstavi 11. studenog debitiralo je 11 novih glumaca Kazališta Škrabe, od koji neki na satove glume i probe u Jastrebarsko dolaze čak iz Horvata i Draganića. Sve to govori kako i Kazalište Škrabe i predstava „101 dalmatiner“ imaju osiguranu budućnost.
U srijedu, 16. studenog "101 dalmatinera" pogledali su učenici prvih, petih i šestih razreda Osnovne škole "Tituš Brezovački" iz Zagreba. Bili su zaista odlična publika. Prije predstave zagrebački školarci posjetili su Sklonište za životinje koje se nalazi u sklopu Veterinarske stanice Jastrebarsko, u suradnji s kojom je ova predstava i nastala. Osnovnoškolci iz Španskog predvođeni svojim učiteljicama izradili su i nabavili za pse i mačke u Skloništu brojne poklone. To je oduševilo sve četveronožne stanovnike Skloništa, ali i voditeljicu jaskanskog Skloništa za životinje Mateu Tandarić te sve djelatnike Veterinarske stanice Jastrebarsko. U radu Kazališta Škrabe od prošle sezone sudjeluju i dvije djevojčice koje pohađaju zagrebačku školu "Tituš Brezovački", Ana i Franka. Kazalište Škrabe ovom prilikom zahvaljuje njihovoj bivšoj učiteljici Miri Topić koja je organizirala ovaj prvi dolazak neke zagrebačke škole na predstavu u Jastrebarsko. Sigurni smo da će nam mali Zagrepčani doći i opet!
"101 dalmatiner" odigran je i za učenike nižih razreda Osnovne škole Klinča Sela u četvrtak, 17. studenog, a tu predstavu klinčaselskim osnovnoškolcima poklonila je Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Klinča Sela i Općina Klinča Sela. Tom prilikom najavljen je i skori početak djelovanja podružnice Kazališta Škrabe u Klinča Selima, također uz podršku Zajednice i Općine. Upisi u klinčaselsku kazališnu podružnicu bit će u ponedjeljak, 19. prosinca, a prije toga "101 dalmatinera" će u Jasku doći pogledati i svi učenici viših razreda klinčaselske škole. "Dalmatinere" će uoči blagdana Svetog Nikole kao poseban poklon Općine Krašić doći pogledati i svi učenici Osnovne škole "Kardinal Alojzije Stepinac" iz Krašića.
Veliki jaskanski kazališni ansambl "101 dalmatinera" od 4 do 24 godine sada marljivo priprema posebne božićne izvedbe svoje hit-predstave koje će se u Domu kulture Jastrebarsko moći pogledati u subotu 17. i nedjelju 18. prosinca 2022. u 19:30 sati. Ulaznice za "jaskanskog Orašara", predstavu "101 DALMATINER – BOŽIĆNI SPECIJAL" mogu se rezervirati već sada preko mail-adrese kazališta.'
Na kraju Klementina Škrabe poručuje svojoj vjernoj publici ali i našim čitateljima koji vole predstave: 'Vidimo se u Kazalištu!'
Poziv valja sa znatiželjom i pozornošću prihvatiti. A mi dodajmo kako Kazalište Škrabe jako dobro surađuje s Kreativnim studijom Zvrk i Ogrankom MH u Jastrebarskom.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.