Otvoren sedmi Festival svjetske književnosti

Otvoren sedmi Festival svjetske književnosti

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenković i predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića prisustvovala je na sedmom Festivalu svjetske književnosti u nedjelju, 8. rujna 2019. godine, u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda.

Program ovogodišnjeg Festivala svjetske književnosti otvoren je razgovorom s nagrađivanim španjolskim piscem Fernandom Aramburuom, kao gostom prvog od mnogih književnih događanja sedmog izdanja festivala u čijem je fokusu književnost španjolskog jezika. Otvorenju je nazočio i veleposlanik Španjolske u RH Alonso Dezcallar de Mazarredo.

Programski direktor Festivala i glavni urednik Frakture Seid Serdarević istaknuo je kako festival u svojem sedmom izdanju ponovo u Hrvatsku dovodi najznačajnija imena svjetske i domaće književnosti te da će u HGZ-u tijekom sedam festivalskih dana do 14. rujna gostovati stotinjak autora, umjetnika, pisaca, ilustratora, filmaša i prevoditelja iz 21 zemlje svijeta.

Program otvorenja sedmog Festivala svjetske knjževnosti zaključen je koncertom glazbenog sastava Damira Kukuruzovića.



Sedmi Festival svjetske književnosti održat će se u Zagrebu i Splitu od 8. do 14. rujna 2019. Na književnim predstavljanjima i razgovorima sudjelovat će niz autora, među kojima su Fernando Aramburu, Ljudmila Ulicka, Paul Beatty, Nicola Lagioia, David Lagerkrantz, Leïla Slimani, Laura Restrepo, Jorge Bucay, Samanta Schweblin, Gonçalo Manuel Tavares, Julijana Adamović, Srđan Valjerević, Burhan Sönmez i mnogi drugi.

Misija Festivala jest stvaranje platforme koja okuplja i stavlja u dijalog najbolje pisce svjetske i domaće književne scene, podizanje svijesti o knjigama i važnosti čitanja te predstavljanje novih i vrijednih naslova. Festival je mjesto neposrednog susreta čitatelja i autora, a svoju misiju ispunjava kroz brojne književne i druge popratne programe poput izložbi, filmskih večeri i novinarskih radionica.

>>> program 7. Festivala svjetske književnosti

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.