Varaždin: Večeras, s početkom u 20 sati "IMPULS poezija špancira" s Lukom Paljetkom i ostalim gostima

Impuls poezija

Pozivamo vas večeras na poetsko - glazbenu poslasticu ‘’IMPULS-poezija špancira’ koja je najveći ovoljetni književno pjesnički događaj u Varaždinu, a koja se svake godine održava u doba Špancirfesta.

U organizaciji Ljubice Ribić i udruge Ritam misli koja uspješno već nekoliko godina organizira veliki dio književnih zbivanja u Varaždinu, s početkom u 20 sati u atriju Franjevačkog samostana u Varaždinu (u slučaju lošeg vremena u HNK, Klub Europa media, Varaždin), održat će se poetsko - glazbena večer pod nazivom ‘’IMPULS poezija špancira’’.

Gosti večeri, su bard hrvatske književne scene, akademik Luko Paljetak i fra Ivan Kramar. Gosti će se varaždinskoj publici predstaviti s novim zbirkama poezije. Akademik Luko Paljetak predstavit će nam poeziju iz svoje najnovije zbirke ‘’Pitomi urlici’’, a fra Ivan Kramar govorit će stihove iz svoje zbirke poezije ‘’Čavli zime''. Uz drage nam goste u programu će sudjelovati pjesnici Ljiljana Vuglač, Ernest Fišer i Nenad Slukić te poneki gost iznenađenja. Uz gospara Luku i Ernesta koji su obojica i pjesnici Oliveati, odnosno pjesnici ovjenčani maslinovim vijencem na književnim susretima „Croatia rediviva ča-kaj-što" na otoku Braču očekujemo da će njima večeras priključiti još i pokoji Oliveat!

Svakako je nezaobilazna i glazbena gošća, mlada gitaristica Divna Šimatović. Pred nama je večer koja će nam ispuniti osmijeh blagošću. Poezija i glazba u tišini noći daju čudesnu moć. Voditelji programa i organizatori su Edita Kutnjak Zlatar i pjesnički par Ljubica Ribić i Milan Novak.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.