Biblioteka Slikovnica – vodi mlade čitatelje svijetom

Biblioteka Slikovnica – vodi mlade čitatelje svijetom

Damir Vujnovac, varaždinski je zaljubljenik u Bliski Istok i Afriku koji putovanje redovito spaja s pisanjem i humanitarnim djelovanjem pa tako perom putnika bilježi život najmlađih koje susreće na svojim putovanjima. Svojim pričama i fotografijama pokrenuo je seriju putopisnih slikovnica u Biblioteci Slikovnica - prozor u svijet, o sretnom odrastanju i životu najmlađih diljem svijeta.

Evo što o tome kaže na društvenim mrežama:
- Biblioteka Slikovnica – prozor u svijet -vodi mlade čitatelje svijetom. Kroz tekstove o djeci i za djecu donosi priče o veselom odrastanju na svim Zemljinim meridijanima. Knjige su posebne po tome što su pravi putopisi namijenjeni najmlađoj čitateljskoj publici. Savršeno odgovaraju uzrastu od 5 do 10 godina, no djeca vrtićke dobi s veseljem slušaju priče napisane u njima. Dvije od njih (Djeca Sahare i Djeca Kurdistana) uključene su u video lekcije za 5. i 6. razrede osnovnih škola. Pisane su perom putnika, informativne su i zanimljive, pune informacija o životu djece u raznim krajevima svijeta.

Do sad su objavljene priče (redom objavljivanja) o djeci Sahare, Indije, Himalaje, Kambodže, Iranskog Kurdistana i Tokija. Autori knjiga su različiti, no sve ih povezuje urednička palica Ane Đokić i grafički identitet Nine Knežević. 
Knjige je, pojedinačno ili u kompletu, moguće nabaviti kod distributera Orijentacije plus iz Varaždina, narudžbom na web adresi www.orijentacije.com ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.