Drama Monike Herceg, "Gdje se kupuju nježnosti" pobijedila na Natječaju za suvremeni dramski tekst HNK u Zagrebu

Monika

Među 166 pristiglih dramskih tekstova na Natječaj za suvremeni dramski tekst što ga je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pokrenulo u studenome 2019. godine, kako je svečano obznanjeno u srijedu na konferenciji za medije, najboljim je izabran tekst nagrađivane pjesnikinje Monike Herceg "Gdje se kupuju nježnosti". Ta je drama  proglašena najboljom jednoglasnom odlukom ocjenjivačkoga suda Drame HNK koji čine intendantica Dubravka Vrgoč, ravnatelj Drame Ivica Buljan i dramaturginja Mirna Rustemović.

Bilo je vrlo teško izdvojiti u uži izbor 10 tekstova. Monika Herceg je originalna autorica, glas koji ne pripada nikakvoj grupi. Ona je prije svega pjesnikinja u onomu gordom smislu, arogantno avangardnom, ne kao osoba nego kao pjesnik. Monika smatra da se ovaj svijet i društvo mogu promijeniti i da ih jezik može promijeniti, te je nastavljačica jedne dugačke linije pjesnika koji su to činili, istaknuo je ravnatelj Drame Ivica Buljan. Intendantica Dubravka Vrgoč zadovoljna je odazivom pisaca različitih generacija i opredjeljenja. Osobito  veseli što je bilo vrlo mnogo mladih pisaca, što govori o budućnosti  teatra, i zahvalni smo svakoj osobi koja se prijavila na natječaj, zaključila je intendantica HNK u Zagrebu.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/kultura/monika-herceg-napisala-svoj-prvi-dramski-tekst-i-pobijedila-na-natjecaju-hnk-1438639 - www.vecernji.hr


Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.