Prošla 2018. bila je godina projekata pa i u Novu 2019. ulazimo s velikim entuzijazmom poručio je župan Posavec svojim Međimurcima

župan Posavec

Prošla, 2018. ,bila je godina projekata pa u Novu 2019. ulazimo s novim entuzijazmom - riječi su župana Matije Posavca iz novogodišnje čestitke Međimurcima. Prenosimo je u cijelosti.

„Drage Međimurke i Međimurci!
Stigli smo do kraja još jedne kalendarske godine obilježene brojnim izazovima, ali godine projekata, mnogih završenih i još više započetih. 2018. je bila godina u kojoj smo najviše ulagali kako bi svim stanovnicima našeg Međimurja omogućili bolje uvjete, efikasnu javnu upravu, viši standard u obrazovanju i zdravstvu, promovirali sve naše potencijale i vrijednosti. U prošloj godini izgrađeno je nekoliko školskih sportskih dvorana, obnovljene su brojne osnovne i srednje škole, stvaraju se centri izvrsnosti, centri kompetencije, znanstveno
istraživački laboratoriji. Unatoč ulaganjima u kapitalne investicije i ove smo godine prednjačili i bili jedinstveni u potporama prema učenicima kroz udžbenike, prijevoz, stipendije i brojne druge sadržaje. Godina iza nas ostat će upamćena po najvećem ulaganju u kvalitetniju zdravstvenu skrb naših stanovnika. Izgradnja novih paviljona, obnova postojećih zgrada, nabavka nove medicinske opreme, uređaja i vozila, sufinanciranje brojnih preventivnih programa i sadržaja pozicionira nas u sam vrh po ulaganjima u zdravstveni
sustav u Hrvatskoj. Nismo pritom zanemarili našu kulturnu baštinu gdje se, osim obnove brojnih kulturnih i sakralnih objekata diljem Međimurja, realizira projekt obnove Starog grada Zrinskih u Čakovcu koji će se pretvoriti i u Muzej nematerijalne baštine.
Identitet Međimurja potvrđen je i uvrštenjem naše popevke na svjetsku listu čovječanstva. Uza sve projekte osobito sam ponosan na brigu za naše umirovljenike te smo po prvi puta osigurali sredstva za pomoć umirovljenicima s najmanjom mirovinom, započeli s obnovom Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu, a brojnim programima pokazujemo socijalnu osjetljivost prema osobama s posebnim potrebama financirajući osobne asistente za vrtićku i školsku djecu, dječji vrtić i sl.
Poljoprivreda, gospodarstvo, turizam i prirodna baština bili su, također, zastupljeni kroz sufinanciranje brojnih programa i projekata.
I u narednoj godini Međimurje će biti veliko gradilište. Svi spomenuti projekti imat će svoj nastavak, pokrenut ćemo niz novih investicija, a sve kako bi se približili glavnom cilju, a to je obnova svih osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač, najmodernije zgrade i oprema u našim zdravstvenim ustanovama te ozicioniranje Međimurja kao regije snažnog identiteta, proaktivne, efikasne i snažne regije u kojoj su emeljne europske vrijednosti utkane u svakog međimurskog čovjeka.
Uvijek ćemo tražiti način kako nešto ostvariti, a nikada izgovor za neuspjeh ili nečinjenje. Pripremat ćemo dokumentaciju za nove projekte, kandidirati ih na natječaje i privlačiti europski novac s istim žarom, energijom i entuzijazmom kao i do sada. Činimo sve ono što možemo, napredujemo u segmentima koja su u našoj odgovornosti te vjerujemo kako će naše ideje i argumenti biti prihvaćeni i u onim segmentima koja su izvan naše razine odlučivanja.
Svima Vama želim najviše zdravlja, osobne sreće i uspjeha u Novoj 2019.godini, te obilje mira, solidarnosti, brige za bližnje i podrške cijeloj našoj zajednici.
Sretna Vam Nova godina.

Vaš župan
Matija Posavec

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.