Donkey Hot u financijskoj krizi – „Mama care“ daj pare

Donkey Hot je rock 'n' roll bend koji postoji od 2014. godine, a članovi benda su: Vili Gobac na vokalu, Mihovil Burek na gitari, iza bubnjeva se skriva Hrvoje Dizdar, na klavijaturi je Marijo Dujmić i na basu je Doris Mihaljević. ''Bend je u zadnjih devet godina postigao ništa, tako da se ne nadaju ničemu. Uspjeh nam se još nije dogodio i za njega ćemo možda morati pričekati i par života.'', sa suzom u oku govore članovi benda. Ipak, upravo je izašao singl 'Mama Care', koji će se naći na popisu pjesama debitantskog albuma koji izlazi u svibnju pod okriljem Dallas Recordsa.

Pjesmu 'Mama Care' napisao je Vili Gobac, a posvećuje ju svojoj majci. ''Mama Care, ti si meni kralj'', Vili poručuje u pjesmi, te nastavlja ''pjesma mi je samo izletjela, došao sam doma, uzeo gitaru i prvi rif koji sam odsvirao postao je nacrt za pjesmu. Odmah sam znao kako ide tekst, a nadam se da će ga i drugi naučiti.''

Donkey Hot i Dallas Records nisu neznanci, bend je pod njihovom etiketom već izdao dva singla, 'Chuzuki' i 'Kineski restorani'. Treći singl najavljuje album, a pjesma zvukom otkriva da će album biti žešći od prethodno objavljenog materijala. Članovi benda su ljubitelji visokoenergetske glazbe, stoga je za očekivati da nadolazeći materijal neće zaostajati žestinom – kako singlovi, tako i album.

Album je sniman u SilverSound studiju, kod producenta Josipa Pilipića. ''Pile je odličan mladi producent, tako da ne iznenađuje što album zvuči moderno i svježe, barem što se mene tiče. Radi o dobrom starom rokenrolu… možda ne baš dobrom ali definitivno starom.'' - poručio je Hrvoje Dizdar, bubnjar benda. Mihovil Burek, gitarist, dodaje da mu je bio potpuni gušt raditi sa dugogodišnjim prijateljem i da se jedva čeka vratiti u njegov studio.

Vili kaže da je odmah znao da će 'Mama Care' biti singl koji mora imati i popratni video spot. Obratio se Frani Pamiću, koji je predložio režijsko rješenje, a bend ga je odmah suglasno i s oduševljenjem odobrio. Spot je sniman u ogromnom novom studiju rentala CineCro, a osim Vilijeve mame, Deane Gobac o kojoj je pjesma, pojavljuje se i Skummy Pete koji je odradio prvi ikad drifting u RH za potrebe snimanja glazbenog spota u zatvorenom prostoru. Bend je i više nego zadovoljan spotom, a Frane ih je ''oborio s nogu'' - kako kaže Burek i jedva čekaju opet surađivati s njim.

''Čim mi je Vili pustio pjesmu sam znao da to trebam raditi! Uvijek mi je bitno da u pjesmi ili izvođaču osjetim atmosferu i neke slike koje bi volio i uprizoriti. Već na prvo slušanje bio sam siguran da je to to. Dogodilo se da smo se Vili i ja razmjenjujući misli i ideje o spotu u potpunosti slagali skoro oko svega što je vrlo rijetko i samim time dragocjeno. Bio je gušt raditi s cijelim bendom, hvala im što su mi pružili apsolutnu slobodu i povjerenje tijekom cijelog procesa. To puno znači i olakšava put do željenog rezultata. Puno hvala Danijelu Peku što nam je dozvolio snimati u novom studiju filmskog rentala CineCro koji nam je poslužio kao savršena lokacija za ovaj spot.'' - rekao je Frane Pamić, režiser.

Za styling je zaslužna Ira Rumora, domaća dizajnerica koja u svijet mode zaista unosi nešto drugačije. Vili Gobac, u ime benda kaže da mu je iznimno drago što su upoznali tako talentiranu djevojku s kojom su odmah kliknuli, a posebno su sretni jer je pristala stilizirati bend za potrebe snimanja spota u kojemu možete vidjeti i njene genijalne komade!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.