Tko kaže da kontinentalna klapa ne može zvučati poput prave dalmatinske

Tko kaže da kontinentalna klapa ne može zvučati poput prave dalmatinske

Klapa Kolapjani iz Siska već više od 17 godina gušta u dalmatinskoj klapskoj pjesmi, kako u izvornim klapskim napjevima tako i u obradama popularnih dalmatinskih pjesama.

Tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja sudjelovali su na svim značajnim klapskim festivalima od Festivala dalmatinskih klapa u Omišu gdje su između ostalih osvajali i glavne nagrade, preko Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu, do raznih klapskih susreta diljem Hrvatske. Do sada imaju snimljenih nekoliko a cappella pjesama objavljenih na raznim kompilacijama.

Sada se po prvi puta predstavljaju široj javnosti vlastitom skladbom 'Da kraj tebe zaspin vilo', čiju glazbu potpisuje Dalibor Pirc, tekst  Štefanija Soldan, a produkciju Toni Eterović, a klapski aranžman  voditeljica klape Marijana Ivšić Kolić.

Prvi spot klape Kolapjani za prvu autorsku pjesmu donosi romantičnu priču zaljubljenog para koji se kroz portal vraća u mladost. Spot je snimljen u Sisku na lokacijama starog grada (Muzej grada Siska), starog mosta i u restoranu Bokun. Autor glazbe je Dalibor Pirc, autorica teksta Štefanija Soldan a sve je aranžirao Dalibor Pirc.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.