The Siids proglašeni najperspektivnijim mladim riječkim bendom

The Siids, novi je bend na alternativnoj domaćoj sceni koji je već u samom početku djelovanja privukao veliki interes i pozitivne reakcije, osvojili su rijrčku GiRicu, nagradu Ri Rock Kipić za Najperspektivniji mladi riječki bend.

Intrigantan duo bio je nominiran u čak dvije kategorije za Najperspektivniji mladi riječki bend (u posljednje 2 godine) te Najbolji spot i redatelja za sjajan video uradak Kristijana Vučkovića snimljen za pjesmu “Giving Myself To You”.

Nagrada im je dodijeljena u sklopu proslave 40. rođendana Ri Rock festivala u petak, 7. prosinca u OKC-u Palachu na dodjeli nagrada Ri Rock Kipić koju su svojim nastupima uveličala neka od najznačajnijih  imena riječke scene poput Denis & Denis i Termita.

The Siids su oformili multiinstrumentalisti Darko Terlević i Stanislav Grdaković koji su se nakon pauze od grupe Morso odlučili za novi smjer te, uz glazbeni zaokret, počeli djelovati kao iznimno produktivan i kreativan duo. Nezaobilazan dio identiteta ovog indie electro pop/ rock dua je i pomno osmišljeni vizualni identitet koji upotpunjuje atmosferu pjesama, a dugogodišnje prijateljstvo i suradnja s vizualnim umjetnikom Kristijanom Vučkovićem rezultirala je impresivnom audio-vizualnom trilogijom kojom su se predstavili publici tijekom ove godine, među kojima je i nominirani video spot za pjesmu “Giving Myself To You”. Sve tri pjesme – “Meaningless / Weightless“, “Lovers” i “Giving Myself To You” nesumnjivo će se naći nominirane na brojnim Top listama ovog prosinca

THE SIIDS su proteklu godinu proveli izuzetno aktivno, a kruna nastupa svakako je bio koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture u kojoj su THE SIIDS otvorili večer promocije albuma Borisa Štoka i oduševili publiku. Duo će nastupiti i na velikom koncertnom zatvaranju festivala Ri Rock u Pogonu kulture gdje će nastupiti uz Let3, Grč i The Black Room u ovaj petak 14. prosinca.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.