Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma

Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma

Plovidba Dunavom i Bosutom, vožnja fijakerima, promatranje ptica, obilasci muzeja, gurmanska ruta, sve je spremno za DHT. u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u duhu tradicije, potrudili su da sudionici najveće manifestacije u hrvatskom turizmu uživaju svim čulima u popratnom programu manifestacije.

Svečanim otvorenjem Dana hrvatskog turizma u Dvorcu Eltz, 2. listopada u Vukovaru i tradicionalnom dodjelom turističkih nagrada na imanju Kunjevci, 3. listopada u Vinkovcima, druženje u ovoj županiji održava se pod nazivom 'ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji', u kojem domaćini nude bogat popratni program.

Tko odabere plovidbu brodom po Dunavu 3. listopada, otkrit će ljepotu Vukovara iz posve nove perspektive. Istoga dana ovom rijekom plovit će se i u Iloku, uz vođenu degustaciju probranih vina srijemskog vinogorja i ukusne zalogaje hotela Dunav kojeg preporuča i slavni Michelinov vodič.

U Vukovaru 2. listopada od 14 do 17 sati i 3. listopada od 10 do 17 sati, u Gradskom muzeju (Dvorac Eltz), Franjevačkom muzeju, Muzeju vučedolske kulture i Rodnoj kući Lavoslava Ružičke, te 3. listopada u od 10 do 17 sati u Muzeju grada Iloka (Dvorac Odescalchi) organizirani su vođeni obilasci svakog sata.

Vinkovci će 3. listopada goste dočekati u togama u „Rimskom kutku“ parka Lenije u kojem će oživjeti povijest iz vremena rimskih careva - rođenih Vinkovčana, braće Valentijana i Valensa. Za sve koji žele upoznati ritam ovog grada organiziraju se dvije vođene ture – jutarnja „Baroknim središtem Vinkovaca“ i poslijepodnevna „Sve birtije obiš'o sam“.

Boje županjskog kraja istog će dana braniti 'Snašini kućari' u pitoresknom Gradištu, Muzej Stjepana Grubera u Graničarskom čardaku u Županji i Muzej šumarstva u Bošnjacima. U ovom posljednjem živopisnom mjestu obvezno je zaustavljanje na još dvije postaje – Matkovoj pecari i restoranu Aquarius.

U Nijemcima će se 3. listopada voziti u fijakerima, obići Centar za promatranje ptica na izletištu Sopotac i ploviti Bosutom na najpoznatijem katamaranu istočno od Zagreba.

„Prijave za svaki program primaju se do 25. rujna na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a uz predočenje akreditacije, za sudionike Dana hrvatskog turizma svi su programi besplatni. Odabrali smo najatraktivniji dio bogate cjelogodišnje turističke ponude Srijema i Slavonije“, kaže Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

A da Srijemci i Slavonci znaju što su dobri običaji i što se od njih očekuje kada su u pitanju hrana i piće potvrđuje „Gurmanska ruta“. Na njoj je sedam restorana, nositelja oznake „Okusi Srijema i Slavonije“ koji su za Dane hrvatskog turizma kreirali tradicijske jelovnike po promotivnim cijenama.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.