Više od 30 tisuća posjetitelja uživalo u nezaboravnom ljetu uz Rabac Open Air

Više od 30 tisuća posjetitelja uživalo u nezaboravnom ljetu uz Rabac Open Air

Treće festivalsko ljeto uz Rabac Open Air bilo je prepuno sjajnih koncerata, cirkuskih nastupa, interaktivnih predstava, vrhunskog jazza, filmova pod zvjezdanim nebom i brojnih drugih sadržaja koje su preplavile ulice Rapca i Labina. Tijekom 78 dana festivala, na čak 18 različitih lokacija i kroz 19 različitih programa izmijenilo se više od 200 izvođača, a odsvirano je čak 158 sati glazbe.

„Ponosni smo na činjenicu kako je više od 30.000 gostiju posjetilo festival i uživalo u 95 različitih zabavnih događanja što je gotovo duplo više sadržaja od prvog festivalskog izdanja 2017. godine. Iznimno je važno posjetiteljima ponuditi dodatno iskustvo zabave  u destinaciji, stoga smo mi u Valamaru sretni da već treću godinu uspijevamo realizirati uspješan koncept ljetnog festivala poput ovoga. Velika posjećenost te interes stranih gostiju i domaćeg stanovništva najbolja je potvrda našem radu, a ovim putem želimo najaviti kako smo već započeli s pripremama za novo izdanje Rabac Open Aira 2020.“, istaknula je Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica Odjela destinacijskog menadžmenta u Valamar Rivieri.

Rabac Open Air rezultat je iznimno uspješne suradnje vodeće turističke kompanije Valamar Riviere, Grada Labina, Turističke zajednice Labin–Rabac, Turističke zajednice Istarske županije te organizatora festivala, tvrtke MPG. Ovaj festival života nudi kvalitetan sadržaj koji je postao imperativ za razvoj turističke destinacije. Festival je realiziran u partnerstvu s kulturno-umjetničkom manifestacijom Labin Art Republika, kako bi publika imala priliku uživati u što brojnijim i raznovrsnijim sadržajima, i u Rapcu, i u Labinu.

„Posjećenost koja iz godine u godinu raste dokaz je da posjetitelji zbilja uživaju u atraktivnom programu i sadržaju festivala. Na samoj ponudi festivala radimo jako dugo i pažljivo osmišljavamo što će Rabac Open Air ponuditi svojim gostima. A kako bi podjednako mogli uživati i oni mali i oni veliki, osigurali smo razna događanja, poput koncerata, kazališnih predstava, filmskih hitova, druženja s omiljenim likovima iz crtića i još mnogo toga. Rabac je jedan od sjajnih primjera kako se destinacija može razvijati kroz kvalitetan i zabavan sadržaj“, izjavila je Ivana Biškupić, Project Manager Rabac Open Air festivala iz tvrtke MPG.

Program Rabac Open Aira i ove je godine kroz četiri kategorije nudio iznimno bogat sadržaj. Tako su posjetitelji Special Events, Cinema and Theatre, Street Music i Street Performance programa od sredine lipnja do kraja kolovoza uživali u zabavi na više lokacija. U sklopu programa Special Events, osim nastupa Massima Savića kojem je pripala čast otvorenja festivala i koncerta zatvaranja za koji su bili zaduženi The Stones – Rolling Stones Tribute Band, posjetitelji su mogli uživati u već poznatom Sundance Tribute Festivalu koji je u Sundance Beach Club redovito dovodio izvrsne tribute bendove, od Joe Cockera, The Beatlesa, Amy Winehouse, Coldplaya, ABBA-e, Zucchera do odličnog Queen Real Tribute Banda. Program Cinema and Theatre osigurao je besplatne projekcije popularnih obiteljskih i animiranih filmova na otvorenom, na već poznatoj lokaciji u parku ispod hotela Valamar Sanfior. Među posjetiteljima posebno je popularna bila scensko-edukativna atrakcija Istra Inspirit s novim scenarijem interaktivne predstave za cijelu obitelj uz koju su svi posjetitelji mogli saznati sve o tradiciji i prošlosti labinskih rudnika i rudara, a novu predstavu za ovu sezonu redovito je izvodila i cirkuska družina Circus in the City koja je svim posjetiteljima pružala užitak gledanja originalnog Cabaret Showa inspiriranog olimpijskim igrama. Za najmlađe je posjetitelje nezaobilazan bio Bal princeza na kojem su klinci i klinceze mogli odlutati u čaroban svijet Alise u zemlji čudesa, dok je već provjereni glazbeni koncept Street Music nudio izvrsnu atmosferu romantičnih ljetnih večeri uz more.

Kako bi novo festivalsko ljeto bilo prepuno bogatog programa i zabavnog sadržaja, pripreme za četvrti po redu Rabac Open Air već su u punom jeku, a svi oni koji s nestrpljenjem čekaju sljedeću godinu i novo izdanje festivala moći će sve novosti i informacije pratiti na službenoj internet stranici www.rabacopenair.com te društvenim mrežama festivala. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.