Jubilarna proslava na Rabu i popularna Kanata privukle su mnogobrojne otočane kao i domaće i strane goste

Jubilarna proslava na Rabu i popularna Kanata privukle su mnogobrojne otočane kao i domaće i strane goste

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma i 130. obljetnice organiziranog bavljenja turizmom, Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba od 27. do 29. rujna pripremili su trodnevno slavlje za otočane i brojne posjetitelje.

Program je započeo u petak svečanom sjednicom Skupštine TZG Rab u Zimskom kinu gdje se na svečani način obilježila 130. obljetnica organiziranog bavljenja turizmom grada Raba, a dodijeljena su i priznanja, njih čak 130 za 130 godina organiziranog bavljenja turizmom.

Ostatak slavljeničkog vikenda bio je rezerviran za uživanje u gastronomskim događanjima i zabavnom programu. Naime, u petak navečer na Trgu sv. Kristofora održala se Kanata, tradicionalna manifestacija koja već 11. godinu zaredom okuplja najbolje amaterske kuhare u pripremi brudeta te pruža nezaboravne gastro doživljaje svim okupljenima. Idealne vremenske prilike i originalni recepti obilježili su ovogodišnje izdanje kulinarskog natjecanja za ''Naj brunčić'', a pobjeda je pripala Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata Rab. Nakon napete gastronomske 'borbe', svi okupljeni opustili su se uz nastup benda Xfinity.

Osim u dobroj hrani, gosti Raba imali su prilike upoznati grad i lokalne običaje jer su u subotu ogranizirana vođenja gradom s licenciranim vodičima i posjet rapskim izložbenim prostorima.

''Jako sam sretna što smo zajedno s našim građanima proslavili velikih 130 godina organiziranog bavljenja turizmom. Nizom manifestacija, projekata i radom na kvaliteti ponude kroz suradnju s Gradom Rabom, turističkim kompanijama, obrtnicima, ugostiteljima i drugim akterima kontinuiramo gradimo našu destinaciju. Posebnu pažnju pridajemo tome da svi naši goste dožive Rab kakav zaista jest - prekrasne prirode, bogate kulturne baštine i uvijek u skladu s trendovima u turizmu. Rekla bih kako je to jedini način na koji Rab može održati svoje mjesto u vrhu top destinacija Hrvatske, a vjerujem kako će Rab postati još privlačnijom destinacijom i mjestom za rad i život '', istaknula je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.

Završnog dana proslave, u nedjelju 29. rujna, goste i domaće posebno je razveselila Slatka simfonija koju im je priredila hotelska kompanija Imperial Riviera i okupljenima podijelila 1000 raznovrsnih kolača za ovu jubilarnu obljetnicu. Vrhunac proslave bio je koncert mladih pjevača  popularnog HRT-ovog projekta „A strana'' : Sabine Hebiri, Ive Ajduković, Alena Đurasa i Dine Petrića uz Antu Gela i bend. Upravo su oni publiku rasplesali poznatim glazbenim izvedbama te im pružili još jednu 'rapsku noć za pamćenje'. Mladi glazbenici svojim su nastupom zatvorili  trodnevno slavlje, a Rabljani još jednom pokazali kako prave najbolje fešte na Jadranu.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.