Četrnaest europskih blogera, novinara i fotografa otkriva hrvatske parkove prirode

Četrnaest europskih blogera, novinara i fotografa otkriva hrvatske parkove prirode

Hrvatska turistička zajednica po prvi puta organizira poseban projekt „Croatia full of nature“ u sklopu kojeg 14 blogera, novinara i fotografa iz Velike Britanije, Francuske, Norveške, Belgije, Nizozemske, Poljske i Češke otkriva prirodne ljepote parkova prirode kontinentalne Hrvatske. 

Sve do 16. listopada sudionici putovanja posjetit će turističke lokalitete Slavonije i Zagorja, a svoje dojmove prenijet će u objave na blogovima, u renomiranim dnevnim novinama i magazinima te na društvenim mrežama.
 
„Hrvatske prirodne ljepote jedan su od najčešćih motiva dolaska turista u našu zemlju. Obilujemo predivnim lokalitetima i kvalitetnim resursima te sam siguran da će šume, rijeke, nacionalni parkovi, parkovi prirode i ostale prirodne ljepote u budućnosti postajati sve posjećenije. Vjerujem da će inozemni novinari, fotografi i blogeri uživati u našoj zemlji te da će svojim objavama doprinijeti vidljivosti Hrvatske na turističkoj karti svijeta i tako privući još veći broj posjetitelja posebice u posezoni“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je upoznavanje prirodnih ljepota, prema TOMAS istraživanju, u top pet osnovnih motiva dolazaka gostiju u našu zemlju.
 
U projektu „Croatia full of nature“, između ostalih, sudjeluje fotograf iz Velike Britanije Daniel Cassson, čiji Instagram profil prati 170 tisuća fanova, dok iz Njemačke dolazi Tom Christoph Junemann, koji će objave plasirati na Instagram stranici namijenjenoj putovanjima i destinacijama Lightroom_ig koju prati gotovo 240 tisuća fanova. Iz Poljske dolazi blogerica Anna Kozubska Leonarcik čiji blog mjesečno posjećuje preko 25 tisuća fanova, dok će britanski novinar Peter Samson svoje dojmove iz posjeta Hrvatskoj prepričati u P.S. magazinu koji izlazi u sklopu The Sunday posta kojeg čita gotovo 400 tisuća Britanaca. Prirodne ljepote Hrvatske upoznat će i češka novinarka Lucie Šmoldasová koja piše za Ona Dnes Magazine, prilog druge najčitanije dnevne novine u Češkoj, ali i za češki Reporter Magazin. Te dvije novine, u tiskanom i online izdanju ostvaruju čitanost od 600 tisuća osoba. Također, tu je i Frederic Renson, novinar belgijskog L'Avenir kojeg na području Beneluksa prati preko 500 tisuća čitatelja.
 
Program putovanja započeo je u Vinkovcima i Vukovaru, a sudionici su u sklopu programa posjetili Park šumu Adicu i plovili brodom po Dunavu. Također, obišli su i Kunjevce nakon čega su se brodom vozili od Nijemaca do Sopotca, a potom biciklima došli do konjušnice Horis. U nastavku programa sudionici putovanja obići će vinske podrume Slavonije i Baranje te Park prirode Kopački rit. U sklopu projekta organizirana je i suradnja s hrvatskom blogericom Domaćicom Sanjom koja će gostima pripremiti tematsku večeru i prezentirati domaće kolače i specijalitete Virovitičko-podravske županije. U programu je predviđen i obilazak Parka prirode Papuk, prvog UNESCO-vog geoparka u Hrvatskoj te Grofove staze koja se nalazi u najljepšem dijelu Park šume Jankovac. Zadnji dio programa uključuje obilazak Virovitice i posjet dvorcu Pejačević, odnosno posjet Parku prirode Medvednica, dvorcima Trakošćan i Veliki Tabor.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.