Tri nagrade Europske destinacije izvrsnosti Međimurju, a Sveti Martin na Muri najbolja destinacija wellness turizma

eden

Sveti Martin na Muri najbolja je Hrvatska destinacija zdravstvenog i wellness turizma, dobitnik ovogodišnje Europske destinacije izvrsnosti čime je u Međimurje stigla već treća Nagrada EDEN po čemu smo jedinstveni u cijeloj Europi, također jedna smo i od najboljih vinskih regija jer je na našem vinorodnom području  vinarima Štrihgove dodijeljeno čak 11 Nagrada Decanter (Decanter World Wine Awards).Tako je na predstavljanju najnovijih priznanja za Međimurje kao europsku destinaciju izvrsnosti govorio Matija Posavec, predsjednik TZ i župan Međimurske županije.

Treća nagrada EDEN koja je stigla u Međimurje je „točka na i“ činjenice da je Međimurje najuspješnija destinacija kontinentalne Hrvatske prema ocjeni Hrvatske turističke zajednice i dokaz da bez ljudi ne možete postići rezultate. Kada ste vrijedni, uspjeh neminovno dolazi, a uspjesi u svakom području – i gospodarstvu i turizmu, dolaze upravo zahvaljujući našim vrijednim ljudima. Ostvarili smo 10 tisuća noćenja više u odnosu na isto razdoblje prošle godine te na svim rezultatima treba zahvaliti i našim načelnicima i gradonačelnicima koji razvijaju svoje općine i gradove, stvaraju sadržaj i ponudu koja privlači turiste. rekao je M. Posavec.

I Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije tom je prigodom naglasila: „Možda smo i premalo svjesni važnosti oznake Europske destinacije izvrsnosti koja je u svijetu vrlo poznata i cijenjena, stoga ovo što imamo moramo znati iskoristiti i nastaviti brendirati Međimurje. Zahvaljujući nagradi EDEN u narednom razdoblju postat ćemo vježbalište, odnosno tzv. Centar kompetencije za 280 članica EDEN mreže koja će u Međimurje slati svoje predstavnike s namjerom da uče na našim primjerima dobre prakse u održivosti turizma.

Uz povećanu brigu oko kulturne baštine koju proteklih godina provodi Međimurska županija, Sveti Martin na Muri razvio je svoj smjer okrenuvši se održivom turizmu i novim trendovima. Načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec napšomenu je da je velika čast i iznimno zadovoljstvo što jedno tako malo područje ima čak 3 nagrade za izvrsnost na europskoj razini i oznake EDEN destinacije: „Rezultat je to entuzijazma i volje međimurskoga čovjeka, čovjeka koji svakodnevno brine o svojoj okolini i svojem mjestu te mi je drago da je taj trud prepoznat. Svega toga ne bi bilo bez sinergije s Međimurskom županijom, Turističkom zajednicom Međimurske županije i LifeClass Termama Sv. Martin koje su naša turistička lokomotiva.

LifeClass Terme Sveti Martin pokretač su razvoja turizma u Međimurju i dobro su uklopile prirodne mogućnosti koje nudi Međimurje. Generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin Igor Nekić naglasio je da je 2019. Godina bila iznimno bogata nagradama ne samo za Međimursku županiju, već i za Terme. „Ova nagrada kruna je svih ovogodišnjih priznanja i prigodno zaokružuje obilježavanje 20 godina djelovanja Turističke zajednice Međimurske županije i 10 godina postojanja našeg hotela čijom je izgradnjom počeo novi smjer razvoja Svetog Martina na Muri. Kada se osvrnemo na ostvarene rezultate, moramo istaknuti da iza njih stoji mukotrpan rad, pravi smjer koji je zadan strategijom razvoja turizma i sinergija uključenih aktera, a  upravo bez te sinergije nije moguć razvoj i uspjeh.“

Projekt Europska destinacija izvrsnosti pokrenut je 2006. godine od strane Europske komisije, a nagrađuje i promiče najljepše destinacije održivog turizma u Europi. EDEN za 2019. godinu dodijeljen je turističkoj destinaciji koja je razvila svoju turističku ponudu temeljenu prvenstveno na wellness turizmu čime pridonosi cjelokupnom i održivom razvoju područja i porastu posjećenosti tijekom cijele godine. Na završnici izbora najbolje turističke wellness destinacije u Hrvatskoj koji je održan u Iloku, u konkurenciji za prestižnu titulu bile su Daruvarske toplice, Stubičke toplice, Krapinske toplice, Tuheljske toplice i LifeClass Terme Sveti Martin.

Jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj, ujedno i najsjeverniji kraj Lijepe Naše, Sveti Martin na Muri mjesto je koje nudi brojne prirodne ljepote i resurse, etnografske sadržaje, zanimljive manifestacije, restorane s nagrađivanim kuhinjama i vinske ceste. Kada tome pridodamo mnoštvo biciklističkih staza, brojne sportske mogućnosti te carstvo termomineralne vode i wellnessa koje nudi, jasno je zašto se brojni turisti rado vraćaju ovome kraju, ali i zašto je već treći puta prepoznat kao EDEN destinacija. Upravo je Općina Sveti Martin na Muri dobitnik prve EDEN nagrade 2006. godine na temu "Turizam u ruralnom području".

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.