TZ grada Trogira: Promotivni video, slogan i novi logo grada

TZ grada Trogira: Promotivni video, slogan i novi logo grada

Poslije više od mjesec dana snimanja i brojnih sati snimljenog materijala, nastao je novi promotivni video u organizaciji Turističke zajednice grada Trogira. Novi je logo grada motiv trlje, uklesane u kamen nan lokacijama u staroj jezgri, a novi slogan je OBILJEŽILI MAJSTORI (MARKED BY MASTERS).

Od djece iz osnovne  škole i one iz dječjeg vrtića, do ribara, maslinara, pčelara, kipara, slikara, svećenika, cura iz jahačkog kluba, uličnih glazbenika, bake s pazara, sportaša, balotaša - svi ljudi koji čine grad glavna su tema novog video uratka, uz prikaz Unesco zaštićene baštine (link).

U staroj jezgri Trogira nalazi se čitav niz u podove i u zidiće uklesanih trlja ili trilja kako neki zovu ovu staru igru. Trlje (a ponegdje i šahovska polja) uklesali su veliki majstori klesari i kamenoresci, poput Radovana, Firentinca, Duknovića, Alešija i drugih, koji su u pauzama stvaranja umjetničkih djela svjetske klase, igrali igre u kamenu. Igrali su ih i mnogi Trogirani, "obični" ljudi, a mnogi i danas pamte trlju kao lijepu uspomenu iz djetinjstva. Trlja simbolizira i svjedoči isprepletenost uzvišenog i umjetničkog te životnog i svakodnevnog - dvije karakteristike koje su oduvijek privlačile ljude da žive i vrsne majstore da djeluju u Trogiru. Zato je novi slogan Trogira - OBILJEŽILI MAJSTORI, odnosno MARKED BY MASTERS. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.