Rab zabilježio odlične turističke rezultate u 2019. godini

Rab zabilježio odlične turističke rezultate u 2019. godini

Turistička zajednica grada Raba objavila je ovogodišnje turističke rezultate i pokazatelje uspješnosti destinacije. Rab je u prvih 11 mjeseci ostvario isti broj dolazaka turista kao i lani, čime je ponovljen rekordni rezultat iz 2017. godine.

Hoteli su zabilježili porast dolazaka za 1 posto, iako jedan hotel na području grada Raba nije otvorio svoja vrata za sezonu zbog renoviranja, dok su kampovi ponovili lanjski rezultat, a obiteljski smještaj je zabilježio manji pad u noćenjima od 3 posto. Struktura gostiju ostala je nepromijenjena, najviše ih je stiglo iz Njemačke, Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije.

U 2019. godini Rab je primio nekoliko važnih nagrada i priznanja. Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma u Slavoniji upravo je Rab bio viceprvak u kategoriji Najbolje odmorišne destinacije, dok je na Kvarnerskom danu turizma, Rabu dodijeljeno priznanje za uspjeh na nacionalnoj razini i priznanje za najbolju destinaciju odmorišnog turizma na Kvarneru.

Ova godina je za otok Rab važna i zbog značajnog jubileja. Naime, proslavljena je 130. obljetnica organiziranog bavljenja turizmom, što je Gradu Rabu i TZG Rab donijelo još jedno priznanje.

Na Rabu je u tijeku „Najljepši otočni advent“, projekt koji već petu godinu zaredom u zimskim mjesecima zabavlja Rabljane i njihove turiste, zahvaljujući čemu su svoja vrata otvorila tri rapska hotela i  brojni privatni iznajmljivači

„Kroz razne programe i poticaje uspjeli smo poboljšati boravak za naše turiste i potaknuti turističke subjekte. Posebno nas veseli što smo kao Grad, uz Pučko otvoreno učilište, uspjeli osmisliti projekte koji privlače goste. Rabska fjera, Kantuni i Jazz festival iznova su zadovoljili apetite turista, a Najljepši otočni advent i novi Festival istraživačkog filma RAFF potaknuli su posebno ciljane skupine turista na dolazak. Upravo stvaranje partnerstva i poticajnog okruženja unutar grada smatram našim najvećim uspjehom te su zahvaljujući domaćim udrugama, društvima i klubovima, naše manifestacije uvijek posebne i kvalitetne“, istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba.

Turistička zajednica Grada Raba već je krenula s pripremama za nadolazeću turističku sezonu tijekom koje će veći naglasak biti na outdoor segmentu turističke ponude, s većom ponudom selektivnih oblika turizma namjerava se produljiti turističku sezonu.

„Grad Rab postao je poznat kao otok najboljih fešti, a naši su projekti postali važan motiv dolaska u destinaciju, što je rezultat rada svih rapskih institucija. Potaknuti željom da gostima pokažemo i onu drugu, aktivnu stranu naše destinacije, u sljedećoj ćemo godini zajedno s našim partnerima, Turističkom zajednicom općine Lopar i Valamar Rivierom, raditi na infrastrukturi za bicikliste te razvijati nove manifestacije koje uključuju biciklizam i trčanje. Uz to, s Centrom za kulturu Lopar i Pučkim otvorenim učilištem Rab, razvijamo projekt Rab archeological traces kojim će se valorizirati arheološka baština otoka Raba, uklopljena u biciklističke i pješačke staze“, rekla je Ivana Matušan, direktorica Ureda TZG Rab.

Početak 2020. godine Turistička zajednica Grada Raba obilježit će i pojačanim aktivnostima promocije turističke ponude na nacionalnoj i međunarodnoj razini čime će dodatno naglasiti kvalitetu i raznolikost turističke ponude otoka Raba kako bi i u idućoj godini zabilježili vrhunske rezultate.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.