Održana Sjednica Skupštine Turističke zajednice Međimurske županije

tz mž

U Međimurskoj palači turizma u Čakovcu održana je 4. sjednica Skupštine Turističke zajednice Međimurske županije na kojoj je usvojen  Rebalans proračuna te  Program rada i financijski plana za 2020. godinu.  Rebalansom su smanjeni planiranih prihodi i rashodi za 30% te će prihodi i rashodi iznositi 3,9 milijuna kuna. Do smanjenja je došlo zbog kašnjenja povrata sredstava iz EU fondova, na što turistička zajednica nije mogla utjecati. Očekuje se da će ti prihodi biti realizirani tijekom početka naredne godine što će se osjetiti u visini proračuna za 2020.g. Naime, Programom rada za 2020. godinu planiran je rast prihoda od 36% te će ukupan proračun iznositi 7,1 milijun kuna.

To je najviši financijski plan u dosadašnjih 20 godina rada Turističke zajednice Međimurske županije. Voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije. Rudi Grula istaknuo je da se 4% od ukupnih rashoda odnosi na administrativne troškove, 48% na razvoj turističkih  proizvoda, 28% na promociju, 5% na potpore turističkim manifestacijama, a 15% se odnosi na rezervaciju za pokriće troškova iz prethodnog razdoblja.  

Također izrazio je zadovoljstvo potporom koju Međimurska županija pruža radu TZMŽ-a kako u financijskom praćenju tako i suradnji na realizaciji konkretnih aktivnosti. Član Skupština i direktor Toplica Sveti Martin Igor Nekić naglasio je da TZMŽ  primjer kako se odgovorno i racionalno ispunjavaju strateški ciljevi zacrtani u Masterplanu razvoja turizma županije.

Zamjenica predsjednika TZMŽ Sandra Herman istaknula je da se kroz rad i rezultate Turističke zajednice Međimurske županije materijalizira sinergija javnog i privatnog sektora, te zahvalila svim gospodarskim subjektima i javnim institucijama na odličnoj suradnji. - Stremljenje naših poduzetnika i javnih djelatnika ka kvaliteti i dugoročnom održivom razvoju međimurskog  turizma prepoznati su od nacionalnih i međunarodnih organizacija. Najbolje potvrde tome su nagrade za najuspješniju turističku destinaciju kontinentalne Hrvatske za  2019. godinu te treći puta nagrada Europske destinacije izvrsnosti EDEN - zaključila je zamjenica Herman.  

Turistička zajednice Međimurske županije će ovu uspješnu godinu zaokružiti proslavom 20 godina djelovanja koja će se održati u Toplicama Sveti Martin u ponedjeljak 23. prosinca.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.