U Varaždinu dodijeljene turističke nagrade Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

nagrađeni

Već tradicionano na kraju godinu u varaždinskoj gradskoj vijećnici održava se i svečanost Čovjek – ključ uspjeha u turizmu na kojoj se nagrađuju turistički djelatnici. U ime Turističke zajednice grada Varaždina priznanja i novčane nagrade najboljim djelatnicima iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti uručili su Jelena Tot, direktorica i Ivan Čehok gradonačelnik Varaždina i predsjednik TZGV-a. U obraćanju nazočnima oni su istaknuli velike zasluge ovogodišnjih nagrađenih za dobro odrađen posao u turizmu u 2019. godini u kojoj je ponovno zabilježen rast dolazaka I zadovoljstva turista, kao i rast broja noćenja, a izniman porast i ove godine polučio je i Advent u Varaždinu, koji još traje.

Gradonačelnik se prije uručenja priznanja obratio svim nagrađenima prigodnim riječima: „Jako je važno da svi zajedno shvatimo kako, ako igdje, onda u turizmu, je potrebno napraviti sinergijski učinak služenja zajednici svih nas. Turizam je takva djelatnost u kojoj doista nije moguće bilo što napraviti trajnim uspjehom bez suradnje svih. Moguće je napraviti dobre projekte, moguće je čak imati turistički, financijski i gospodarski rast, ali ako on nije utemeljen i ako nije koordiniran s lokalnom zajednicom u kojoj nastaje turistički proizvod, onda je dugoročno neisplativ. To se najbolje potvrđuje već sad u hrvatskom turizmu da tamo gdje nije usidren turistički proizvod u lokalnu zajednicu, ona postaje njegova kočnica. Ono što je naša prednost je da ipak svi zajedno kreiramo naš turistički proizvod i na on nastaje u sinergiji sviju nas i tako će biti i dalje. Najvažnije je da stvaramo turističku ponudu koja odgovara našim građanima. Bit će uvijek pitanja i onih koji drugačije gledaju na stvari, ali kad uzmete u cjelini, svi naši turistički proizvodi i projekti su dio svih nas Varaždinaca. Ono što je također dobro jest da ovdje u Gradu Varaždinu promičemo upravo tu sinergiju svih službi – među nagrađenima imamo policijskog djelatnika, vrtlara, turističke vodiče, pa čak i našeg notara. Pozdravljam daljnju suradnju i molim vas budite i dalje inicijativni. Svima zahvaljujem na vašem predanom radu, a vama i vašim obiteljima želim svako dobro i još puno turističkih uspjeha u idućoj godini.“ – rekao je gradonačelnik prilikom dojele nagrada.

Čovjek – ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice, koji se provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz ovu su akciju obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu. U kategoriji turistički animator nagradu je primio Krunoslav Čolo, koji je na dodjelu došao direktno iz kućice Djeda Mraza u oviru događanja Advent u Varaždinu.

Impozantna pojava Krunoslava Čole nezaobilazna je na svim manifestacijama i događanjima u Varaždinu. Varaždinci i turisti poznaju ga u raznim ulogama, a radi se o dugogodišnjem turističkom djelatniku, osobi koja uz svoje glumačke sposobnosti zapravo skriva iznimno umijeće majstora kaligrafije i eksperta za heraldiku. Naš gradski notar dobri je duh grada, potpuno je predan svemu što radi, u svaki projekt, ulogu ili djelo unosi cijelog sebe a varaždinskoj turističkoj sceni već 20 godina daje iznimnu osobnu notu i duh. Krunoslav Čolo ove je godine proglašen i turističkim animatorom godine u Hrvatskoj, u akciji Hrvatske turističke zajednice Čovjek – ključ uspjeha, u kategoriji Ljudi u turizmu, a dobitnik je i medalje Grada Varaždina za izniman doprinos razvoju i obogaćivanju turističke ponude grada Varaždina.

U kategoriji turistički vodič nagrađena je Silvija Fošnjar.

Turistički su vodiči često prvi domaćini našeg grada, prve osobe koje turiste upoznaju s ljepotama Varaždina i njegovim pričama. Silvija Fošnjar ugodan je domaćin turističkim grupama već više od trinaest godina, a povratne informacije za njezino vođenje uvijek su pohvalne. Kako se vođenje gradom ne bi zaustavilo na onom već viđenom, Silvija je poznata i po svojim kostimiranim turama. Uvijek na usluzi turistima, ali i kolegama, Silvija Fošnjar turistički je vodič godine.

Najbolji djelatnik u prodaji i marketingu u turizmu je Martina Višnjić, Park Boutique Hotel.

Ova magistra ekonomije svoj je put od početka pronašla u hotelskom poslu. Nakon stručnog usavršavanja u hotelu ostala je raditi na mjestu recepcionerke, a svojim je znanjem, zalaganjem i predanim radom uskoro preuzela funkciju voditeljice hotela. Martina Višnjić omiljena je među kolegama, a svojom profesionalnošću zaslužila je titulu djelatnika godine u prodaji i marketingu u turizmu.

Najbolji recepcijski djelatnika je Karolina Vupora, Hotel Varaždin d.o.o..

Djelatnici na recepciji gostima hotela su domaćini, pomagači, često i svojevrsni prijatelji, oni su ti koji gostima prvi požele dobrodošlicu te ih zadnji pozdravljaju pri odlasku. S gostima komuniciraju za vrijeme njihovog boravka u hotelu, a dobar recepcijski djelatnik gostima može boravak učiniti savršenim. Upravo je takva Karolina Vupora. Vrijedna, marljiva, komunikativna, fleksibilna  i pravi timski igrač – sve ono što je potrebno za recepcijskog djelatnika godine.

U kategoriji konobar nagrađena je  Brankica Vitez, Hotel Varaždin d.o.o..

Uslužna, ljubazna, profesionalna, no prije svega, uvijek dobro raspoložena. Brankica Vitez ima radnog staža više nego što neki njeni kolege imaju godina, ali to ju ne spriječava da svoj posao obavlja sa srcem. Dobri duh hotela Varaždin uživa u radu i uvijek je spremna svoje znanje i male trikove iz prakse podijeliti s mlađim kolegama. Brankica Vitez uzor je mnogima i s 32 godine radnog staža dokaz da je upravo čovjek i njegov pristup poslu i gostima, taj koji čini razliku.

U kategoriji kuhar nagrada je pripala Nikoli Domisloviću iz Park Boutique Hotela.

Nikola Domislović mladi je i talentirani kuhar i voditelj smjene u kuhinji Park Boutique Hotela. Nikola je svoj životni poziv odabrao upisom kuharske škole, a da je učinio dobar odabir potvrdio je s prvim danima prakse. Ne samo da je vrsni kuhar, već kroz kuhanje i hranu izražava i svoje artističke mogućnosti, a potvrda toga stigla je ove godine kada je Nikola Domislović u Hrvatskom kuharskom kupu .

U kategoriji hotelska domaćica nagrađena je Davorka Hrnčić iz hotela Turist d.o.o..

Davorka Hrnčić marljiva je, pouzdana i pedantna, sve ono što idealna hotelska domaćica mora biti. Precizno i temeljito izvršava svoje radne dužnosti, a gosti hotela to redovito prepoznaju i pohvaljuju. Davorka Hrnčić odličan je timski igrač i uvijek spremna uskočiti i pomoći, a baš ju to čini djelatnicom godine u kategoriji hotelskog domaćinstva.

Nagrada policijskom djelatniku pripala je Miroslavu Međimurcu, PU Varaždinska

Miroslav Međimurec iskusni je policajac s višegodišnjim stažem, ali i znanjem ophođenja s turistima. Već dugi niz godina ulijeva povjerenje i sigurnost turistima, ali i Varaždincima, prilikom obilaska grada i uživanja u njegovim sadržajima. Marljiv je i hrabar, a svojim je zalaganjem postigao rezultate koji su zamijećeni i od strane nadležnih institucija pa je tako ove godine dobio i medalju Ministarstva unutarnjih poslova.

Ivica Hosni iz Čistoće d.o.o. najbolji je čistač.

Čiste i uređene ulice ogledalo su grada i njegove kulture, a to da Varaždin spada u najurednije i najčišće gradove u Hrvatskoj, zasluga je brojnih marljivih ruku naših čistača. Pridonio je tome i Ivica Hosni, djelatnik Čistoće koji sudjeluje u pripremi strojnog i voznog parka te održava strojeve za čišćenje javnih površina. Ivica Hosni savjestan je i marljiv radnik koji svoje svakodnevne poslove već punih 15 godina obavlja s osmijehom.

Nagrađen hortikulturni djelatnik je Ivan Marčec, Parkovi d.d..

Varaždin se ponosi brojnim titulama najuređenijeg grada kontinentalne Hrvatske, a toj je tituli zasigurno pridonio i Ivan Marčec, djelatnik Parkova sa stažem dužim od četrdeset godina. Svoj posao radi s mnogo strasti i ljubavi, omiljen je i među kolegama. Njegova predanost poslu, temeljitost, ljubaznost i osobni angažman ponos su Parkova, ali i Varaždina.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.