Na Biokovu se gradi prva hrvatska nebeska šetnica

adrion

Vidikovac će biti u obliku polukruga ili luka, a specifično je što će pod i vanjske stranice biti od stakla, što upravo daje osjećaj nebeske šetnje. Vidikovac će biti 12 metara od ruba na visini od 1228 metara. Projekt bi trebao biti gotovo i spreman za posjetitelje u 2021.godini.

Foto: Jadranovo d.o.o.
Foto: Jadranovo d.o.o.
Foto: Jadranovo d.o.o.

Inače, ukoliko su vremenski uvjeti idealni, s Biokova se može vidjeti Italija, što je zanimljiv info i sales point za turiste iz Italije.

Najpoznatija nebeska šetnjica na Svijetu napravljena je u obliku potkove u SAD-u, tj. nad Grand Canyonom. Projekt vrijedan 30 milijuna dolara dovršen je 2007. godine, a može istovremeno može primiti maksimalno 120 ljudi. Cijena ulaznice za nebesku šetnju duljine 266 metara nad Grand Canyonom iznosi od 80 dolara na dalje, zavisno od paketa. Inače, ne može se kupiti zasebna karta samo za Skywalk, jer je nebeska šetnja dio jednog ili više paketa koja uključuje i razne druge turističke aktivnosti.

Projekt „Novi Adrion“ financira se iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020, a predstavlja ulaganje u Park prirode Biokovo s ciljem kojim bi se unaprijedio sustav posjećivanja i edukacije posjetitelja, u svrhu održivog korištenja prirodne baštine. Ulaganjem se želi postići povećanje obrazovnog kapaciteta posjetitelja PP Biokovo kroz razvoj novih edukativnih programa i sadržaja, povećanje broja posjetitelja i atraktivnosti prirodne baštine kroz unaprjeđenje posjetiteljskih i promotivnih sadržaja, te višu razinu sigurnosti posjetitelja.

Naslovna fotografija: Jadranovo d.o.o.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.