Ministar Cappelli posjetio Kastav

Ministar Cappelli posjetio Kastav

Ministar turizma Gari Cappelli, sa suradnicima, pomoćnicima Monikom Udovičić i Robertom Pendeom, danas je posjetio Grad Kastav i susreo se s gradonačelnikom Matejom Mostarcem. Na sastanku je bilo riječi o turističkim projektima Kastva, radu gradske Turističke zajednice te je predstavljen promidžbeni film „Grad Kastav - Mjesto za ugodan život“.

Ministar Cappelli tijekom sastanka naglasio je kako Hrvatska postaje sve prepoznatljivija po različitim kvalitetnim turističkim proizvodima koji su dostupni tijekom čitave godine: „Blizina mora svakako je prednost Kastva, ali izuzetno je važno nastaviti raditi na razvoju specifičnih turističkih proizvoda kao što su gastro turizam, aktivni i kulturni turizam za kojima postoji velika potražnja. Pri tome posebnu pozornost treba posvetiti razvoju kvalitete ponuda i jačanju prepoznatljivosti brojnih manifestacija koje se nude na području Kastva na međunarodnoj razini.“Gradonačelnik Matej Mostarac naglasio je ciljeve razvoja turizma u Kastvu kroz razvoj cjelogodišnjeg turizma s posebnim fokusom na manifestacije kao što su Kastafsko kulturno leto, Bela Nedeja i dr., kao izletničku destinaciju svih gostiju koji posjećuju Kvarner te po gastronomiji i aktivnom turizmu.

Podsjećamo, Ministarstvo turizma je kroz „Program razvoja javne turističke infrastrukture“ u 2017. godini, s više od 100.000 kuna sufinanciralo projekt eBike share point u Kastvu, odnosno stanicu za najam i punjenje električnih bicikala sa fotonaponskim panelima za autonomno punjenje.

Promidžbeni film možete vidjeti >>ovdje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.