HTZ - Donna Vekić, Dina Levačić, braća Sinković i Fantela dio su projekta „Sportska Hrvatska“ za 2020

htz

Hrvatska turistička zajednica je na temelju Poziva za iskazivanje interesa za provedbu projekta „Sportska Hrvatska“ za 2020. godinu podržala ukupno 24 sportska projekta u ukupnom iznosu od 8.100.000,00 kuna. Riječ je o programu putem kojeg HTZ ostvaruje suradnju s organizatorima vrhunskih sportskih događanja u Hrvatskoj, kao i s vrhunskim hrvatskim sportašima u cilju dodatne promocije hrvatskog turizma na emitivnim tržištima.   

„Hrvatska je u međunarodnim okvirima najprepoznatljivija po sportu i turizmu zbog čega je promocija turizma kroz sport vrlo učinkovit alat u daljnjem međunarodnom pozicioniranju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako se među 24 odabrana projekta njih 14 odnosi na suradnju s hrvatskim sportašima i sportskim kolektivima, dok se 10 projekata odnosi na sportska događanja. 

Među sportskim događanjima koja su ostvarila suradnju kroz program „Sportska Hrvatska“ za 2020. godinu su: biciklističke utrke CRO race, Downhill Mali Lošinj i Mitas 4 Islands, teniski turnir WTA Croatia Bol Open, natjecanje u ekstremnim sportovima Pannonian Challenge, svjetski kup u gimnastici Dobro World Cup, Europsko klupsko taekwondo prvenstvo, turnir u košarci Lipik 3x3 Challenger, Judo Grand Prix Zagreb turnir te kvalifikacije za Davis Cup. 

Suradnja je ostvarena i sa sportašima te sportskim kolektivima među kojima su: Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski vaterpolski savez, Hrvatska judo reprezentacija, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski plivački savez, veslači Valent i Martin Sinković, Ivica Kostelić za jedrenje, daljinska plivačica Dina Levačić, svjetski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti, tenisačica Donna Vekić, atletičarka Sandra Perković te jedriličari Elena Vorobeva, Tonči Stipanović te Šime i Mihovil Fantela. 

Dodajmo kako su se na poziv mogli prijaviti organizatori višednevnih vrhunskih sportskih međunarodnih natjecanja koji svojom međunarodnom prepoznatljivošću i ugledom mogu doprinijeti promociji turizma, kao i vrhunski hrvatski sportaši, osvajači odličja na europskim, svjetskim i olimpijskim natjecanjima, odnosno natjecatelji na značajnim međunarodnim sportskim natjecanjima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.