Plenković i Babiš razgovarali o dolasku čeških turista

Plenković i Babiš razgovarali o dolasku čeških turista

​Premijer Andrej Plenković objavio je u petak na svom Twitter profilu da je razgovarao sa svojim češkim kolegom Andrejom Babišem i da su dogovorili da turistički ministri dvije zemlje predlože modele dolaska čeških turista u Hrvatsku tijekom ovogodišnje turističke sezone.

"U kontekstu odličnih odnosa Hrvatske i Češke, razgovarao sam s češkim kolegom te smo dogovorili da ministar turizma Gari Cappelli i ministrica Klara Dostalova predlože prihvatljive modele dolaska čeških turista u Hrvatsku", stoji uz ostalo u Plenkovićevom tweetu.

Plenkovićev tweet dolazi nakon što je u medijima objavljeno da je češko udruženje putničkih agencija predložilo otvaranje svojevrsnih turističkih koridora, pa i prema Hrvatskoj, slijedom želje čeških turista da idu na odmore i more, oni koji dobiju potvrdu da su zdravi.

O tome se u četvrtak izjasnio i ministar turizma Gari Cappelli poručivši da su takve inicijative očekivane i prvi znaci s tržišta, koje, po njegovoj ocjeni, ne može dugo izdržati pritisak da ne radi, kao i da realizacija takvih inicijativa ne ovisi samo o željama turista i poslovnih partnera u turizmu nego i od mjera i odluka nacionalnih epidemioloških stožera i vlada.

I iz samog turističkog sektora, posebice iz Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) su takvu inicijativu iz Češke ocijenili dobrodošlom. Nadaju se da će biti moguće nešto i ostvariti jer je i to jedna od prilika za popraviti 'sliku' ove turističke godine. (Hina/FaH) 
MINT

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.