Zadarski ugostitelji i gradske vlasti rade na reanimaciji gospodarstva

Zadarski ugostitelji i gradske vlasti rade na reanimaciji gospodarstva

Predstavnici zadarskih ugostitelja sastali su se danas u HGK ŽK Zadar s pročelnikom za gradsku imovinu Tomislavom Koronom, a glavna tema razgovora bile su budući koraci  u pripremi i odvijanju ugostiteljskih aktivnosti na području grada.

„U svibnju će ugostiteljski objekti otvoriti isključivo na vanjskim prostorima i terasama, ali još ih muče mnoge nedoumice i problemi. Stoga smo gradskim vlastima predložili dvije konkretne mjere za pomoć ugostiteljima. Prva se odnosi na provedbu Odluke o oslobađanju od plaćanja  javnih površina, odnosno moratorij za svibanj i eventualno lipanj. Druga se tiče plaćanja već ugovorenih javnih površina od lipnja i srpnja koje će biti umanjene propisanim protuepidemiološkim mjerama pa ih ugostitelji objektivno neće moći koristiti za ostvarenje prihoda. Isto tako, avansno plaćena sredstva za ugovore o korištenju javnih površina za ovu godinu koje se nisu mogle koristiti trebaju biti  uvažena pri izračunu financijskih obveza prema gradu“, pojasnio je direktor HGK ŽK Zadar Denis Ikić nakon sastanka.

Pročelnik Korona je  prezentirao koje mjere se planiraju u skoroj budućnosti i pozvao ugostitelje da stalno komuniciraju svoje probleme i konkretne prijedloge za njihovo otklanjanje prema gradskim vlastima kako bi ih mogli što brže operativno rješavati. 

Inače, Zadar je prvi i jedan od rijetkih gradova koji poduzetnike u cijelosti oslobodio obveze plaćanja javnih površina i poslovnih prostora zbog krize s koronavirusom.

 Svi sudionici sastanka su se složili kako trebaju raditi odgovorno i zajednički dolaziti do odluka koje će maksimalno olakšati reaktivaciju ugostiteljstva i gradskog gospodarstva u cjelini.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.