Cappelli: Oko 33 tisuće turista u Hrvatskoj dobar je početak

Capelli

Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je u Puli ocijenio kako podatak da u Hrvatskoj trenutno boravi 33 tisuće turista predstavlja dobar početak, a ta se brojka iz dana u dan povećava. Podsjetio je i na hrvatsku aplikaciju za putnike, koju je ocijenio jedinstvenom u Europi, jer "najavu možete dati unaprijed i ući u zemlju za pet sekundi".  "Da nam je netko prije dva mjeseca rekao da ćemo početkom lipnja imati između 30 i 40 tisuća turista, vjerojatno ne bi vjerovali. Međutim, ove su brojke dobre i predstavljaju dobar početak, a ovaj smo 'kredit' dobili zahvaljujući ljudima iz Stožera za civilnu zaštitu i djelatnicima u zdravstvu", kazao je Cappelli, dodajući da je Hrvatska, za razliku od ostalih konkurentskih zemalja poput Italije, Španjolske i Francuske, na vrijeme spriječila sve ono što se moglo dogoditi širenjem pandemije.

Komentirajući informaciju da je utjecajni američki časopis Forbes među 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za post-korona putovanja i turizam naveo i tri hrvatske destinacije - Zagreb, Cavtat i Rijeku, Cappelli je istaknuo kako je Hrvatska napravila sjajan program i dobila 'kredit u turizmu'."Oduvijek smo bili prepoznatljivi zbog sigurnosti i prirode u Hrvatskoj. Sada se ispostavilo da je sigurnost opet najjači adut Hrvatske za ovu sezonu i vjerujem da je upravo to glavni razlog dolaska u našu zemlju. Hrvatska se uspjela obraniti od te pošasti i vrlo se kvalitetno organizirati", ustvrdio je Cappelli.
Napomenuo je i da je Hrvatska po turističkom prometu sada na 12-13 posto u odnosu na prošlu godinu, a vjeruje da će u drugoj polovici srpnja i početkom kolovoza doći na 30 do 35 posto.
"Zanimljivo kako u nekim kontinentalnim županijama trenutno imamo i 50 posto prometa u odnosu na lani, jer u tim županijama uglavnom borave domaći gosti", izdvojio je Cappelli. (Hina/FaH)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.