Cappelli: Slovenski turisti ne moraju brinuti oko dolaska

Cappelli: Slovenski turisti ne moraju brinuti oko dolaska

Ministar turizma Cappelli rekao je danas nakon posjeta Sloveniji gdje je bio u pratnji premijera Plenkovića, da se tamo razgovaralo i o turizmu, uz ocjene da je situacija u Hrvatskoj, pogotovo na Jadranu, epidemiološki povoljna i slovenski turisti ne moraju brinuti oko dolaska.Premijeri Hrvatske i Slovenije, Andrej Plenković i Janez Janša susreli su se ranije danas u Otočcu na Krki, gdje su dogovorili još intenzivniju razmjenu informacija u borbi protiv koronavirusa. U izaslanstvu s premijerom Plenkovićem bio je i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli.
"Na sastanku u Sloveniji naglasili smo i važnost slovenskih turista za hrvatski turizam. Trenutno e trenutno u Hrvatskoj 92 tisuće Slovenaca, od kojih je većina ili 70 posto u tri jadranske županije - Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Zadarskoj, koje su, kao i ostale četiri jadranske županije, označene 'zeleno' odnosno epidemiološki povoljne i sigurne", istaknuo je večeras Cappelli u telefonskoj izjavi za Hinu.
Iznio je i podatak da slovenski turisti najviše borave u kampovima, uz poruku da "ne moraju brinuti oko dolaska, niti će morati u samoizolaciju"."Hrvatski i slovenski epidemiolozi će ovih dana još dati dodatne preporuke kako ćemo pratiti, na dnevnoj razini, turistička kretanja i druga događanja između dvije zemlje, koja su za sada i s jedne i s druge strane prihvaćena kao povoljna", naglasio je Cappelli.

Najavio je i da će se idućih dana posebna pažnja posvetiti tome da se ne bi dogodila neka nova 'žarišta' vezana za fešte i slična događanja, oko čega će se, kako je kazao, raditi "maksimalno oprezno i u skladu s propisanim mjerama".
"Pozivam sve i domaće i strane turiste da pripaze i da se pridržavaju dosadašnjih, ali i novih mjera koje će Stožer civilne zaštite objaviti početkom idućeg tjedna, jer jedino tako možemo računati da ćemo imati turističke i druge ekonomske aktivnosti ove godine", poručio je ministar turizma Cappelli.Zaključno je najavio da se sutra u Hrvatskoj očekuje prvi puta ove godine u jednom danu 500 tisuća turista koji borave u Hrvatskoj.

Izvor: Hina/Vlada

Kestenijada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.