Hrvatska turistička zajednica pokrenula je višejezičan portal za online plaćanje turističke pristojbe

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je višejezičan portal za online plaćanje turističke pristojbe

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je višejezičan portal nautika.evisitor.hr koji nautičarima omogućava online plaćanje turističke pristojbe. Portal predstavlja dodatni način plaćanja turističke pristojbe u nautici koja se dosad plaćala samo u lučkim kapetanijama i ispostavama.

„Nautika je jedan od najvažnijih hrvatskih turističkih proizvoda za kojim je potražnja u ovim tržišnim okolnostima uslijed globalne pandemije koronavirusa posebno izražena. Pokazuju to i podaci o broju prodanih potvrda, odnosno vinjeta u nautici kojih je od početka godine do 15. srpnja prodano više od sedam tisuća što je 53 posto rezultata ostvarenog u prošloj rekordnoj godini. Dobre rezultate bilježimo i u segmentu nautičkog chartera u kojem je prema podacima sustava eCrew u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno gotovo 200 tisuća noćenja što je oko 57 posto lanjskog rezultata. S obzirom da su na snazi epidemiološke preporuke socijalnog distanciranja na ovaj način doprinosimo sigurnosti nautičara, ali i hrvatskih turističkih djelatnika“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Portal je osim na hrvatskom jeziku, dostupan i na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a korisnika na jednostavan i pregledan način vodi kroz proces prijave i plaćanja turističke pristojbe. Također, portal podržava plaćanja putem svih najpoznatijih svjetskih kartičnih brandova, a nakon izvršenog plaćanja turističke pristojbe nautičar će dobiti potvrdu na svoju email adresu koju mora čuvati tijekom cijelog boravka na plovilu.

Podsjećamo, sukladno Zakonu o turističkoj pristojbi nautičari mogu platiti turističku pristojbu prema duljini plovila, a od 2020. godine i prema broju osoba, odnosno broju noćenja ako je to za njih povoljnije što je najčešće slučaj tijekom kraćeg boravka u destinaciji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.