Ministrica Brnjac za HRT: Brojke u turizmu iznenađujuće dobre

Ministrica Brnjac za HRT: Brojke u turizmu iznenađujuće dobre

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac gostujući na HRT-ovom Dnevniku rekla je da u podaci u turizmu iznenađujuće dobri s obzirom na situaciju. Ministrica je istaknula da su predviđanja bila dosta loša na početku, a danas smo u srpnju i kolovozu prema dolascima i noćenjima na 60 do 70 posto u odnosu na isto razdoblje lani.„Možemo reći da su brojke iznenađujuće dobre za situaciju u kojoj se mi svi nalazimo“, rekla je Brnjac. U Hrvatskoj trenutno odmara više od 830.000 turista. Italija je postrožila uvjete za sve koji dolaze iz naše zemlje, no ministrica kaže da uvjete nisu postrožili samo za Hrvatsku, već i za brojne druge zemlje.

Zdravlje građana i turista mora biti na prvom mjestu

Komentirajući skraćivanje radnog vremena kafića i noćnih klubova rekla je da se moramo i dalje pridržavati svih mjera jer zdravlje građana i turista mora biti na prvom mjestu.„Svaki gost koji dolazi traži sigurnost i kvalitetu“, kazala je Brnjac.
Dodala je da će se sektorska strategija razvoja turizma bazirati na održivom turizmu.Rekla je da je turistički sektor među najpogođenijima epidemijom te da razrađuju određene mjere i čekaju koje će biti smjernice Europske komisije prema kojima će se moći prijaviti za instrumente za oporavak i otpornost.

„To je sada u fazi pripreme“, zaključila je ministrica Brnjac.
 

Izvor: HRT/Vlada 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.