U Hrvatskoj zabilježen porast broja francuskih gostiju od 6 posto

U Hrvatskoj zabilježen porast broja francuskih gostiju od 6 posto

Da su hrvatske destinacije sve popularnije među francuskim ljubiteljima putovanja potvrđuje turistički promet ostvaren u dosadašnjem dijelu godine. Naime, francuski su turisti do sada ostvarili oko 450.000 dolazaka i 1,7 milijuna noćenja, što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 6 posto u dolascima i noćenjima.

„Francuska za hrvatski turizam predstavlja tržište na kojem ostvarujemo odlične rezultate, ali i tržište koje nam nudi velike potencijale za ostvarenje daljnjeg rasta turističkog prometa u budućnosti. Dosadašnje promotivne aktivnosti osigurale su nam odličnu poziciju te je Hrvatska među Francuzima sve više prepoznata kao zemlja izuzetno bogate kulturno-povijesne baštine i kvalitetne eno-gastronomije koja je popularan i tražen turistički proizvod u Francuskoj“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Odličnu poziciju Hrvatske na ovom tržištu potvrđuje i velik broj medijskih objava u najrelevantnijim francuskim medijima. Navedeno dokazuje naslovnica i velika reportaža od 48 stranica o Hrvatskoj koja je objavljena u prestižnom časopisu specijaliziranom za putovanja „GEO“. Riječ je o mjesečniku koji u broju za kolovoz donosi veliku reportažu o hrvatskim otocima Visu, Hvaru, Cresu, Braču, Korčuli, Mljetu, Zlarinu i Dugom otoku. Hrvatski otoci opisani su kao mjesta koja nude autentičnost destinacija s očuvanom prirodom, što je vrlo tražen trend među francuskim ljubiteljima putovanja. Naklada ovog časopisa iznosi više od 250.000 primjeraka, a procjenjuje se da ga prati oko pet milijuna čitatelja.

„U francuskim medijima posljednjih su tjedana objavljeni brojni zanimljivi i atraktivni članci koji u fokus stavljaju gotovo sve hrvatske regije. Posebice nas veseli zaokret francuskih medija i pažnja koju iskazuju prema dijelovima Hrvatske koji dosad nisu bili u fokusu, poput Istre. Tako je nedavno u središnjem informativnom dnevniku Rovinj preporučen kao idealna odmorišna destinacija“, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Parizu Danijela Mihalić Đurica.

Croatia Island Trophy u listopadu na Braču, Hvaru i Visu

Od 14. do 17. listopada na otocima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odnosno na Braču, Hvaru i Visu održat će se velika humanitarno sportska manifestacija Croatia Island Trophy na kojoj će sudjelovati 150 osoba iz francuskog javnog života.

Ovaj Raid Adventure sportski event namijenjen je isključivo ženama te je želja da se isti redovito održava u Hrvatskoj i narednih godina. Koncept uključuje natjecateljice koje sudjeluju u sportskim aktivnostima poput trčanja, veslanja, pješačenja i biciklizma. Ambasadorica eventa je bivša prva dama Francuske, Valerie Trierweiler, koja je i aktivni sudionik Raid Adventurea, organizacije koja dio prikupljenih sredstava prosljeđuje međunarodnoj udruzi Keep A Breast čija je osnovna svrha prevencija raka dojke na globalnoj razini.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.