Hvar je nova UHPA-ina destinacija godine

uhpa hvar

Hvar je nova UHPA-ina destinacija godine Hvar će biti naglašen kao preporučena domaća destinacija 2018./19. godine od strane UHPA-e u svim komunikacijskim i promotivnim kanalima udruge Službeno potpisivanje Ugovora o marketinškoj suradnji održano je danas, 10. prosinca 2018. u Zagrebu. Već osmu godinu zaredom, UHPA kroz projekt domaće destinacije godine uspješno doprinosi boljem pozicioniranju, prepoznatljivosti i promociji destinacija kroz jačanje turističkog sektora.

Prepoznavši intenzivni razvoj te izuzetne rezultate i rast turističkih pokazatelja destinacije čemu svjedoči ovogodišnje obilježavanje 150 godina organiziranog turizma, UHPA je grad Hvar odabrala za domaću destinaciju godine. Grad Hvar će tako tijekom sljedeće godine biti naglašen kao preporučena domaća destinacija od strane UHPA-e u svim komunikacijskim i promotivnim kanalima udruge kako bi pridonijeli još boljem pozicioniranju, prepoznatljivosti i promociji destinacije i stvorili platformu za uspješnu suradnju članova UHPA-e kao destinacijskih menadžment kompanija (DMK) i grada Hvara. O turističkoj ponudi grada Hvara kao i planovima i projektima u budućnost govorili su Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara i Rikard Novak, gradonačelnik grada Hvara.

U kratkom obraćanju prisutnima gradonačelnik Novak se osvrnuo na dobre turističke rezultate koje Hvar bilježi iz godine u godinu kako u pogledu rasta broja dolazaka tako i noćenja. Govoreći o budućnosti, istaknuo je da Hvar želi učiniti dodatni iskorak i razvijati se u smjeru obogaćivanja i proširenja postojeće turističke ponude novim, atraktivnim turističkim proizvodima i sadržajima s ciljem podizanja konkuretnosti i pozicioniranja Hvara kao cjelogodišnje turističke destinacije. Posebice se to odnosi na proširenje turističke ponude i sadržaja za tržišta posebnih interesa kao što su cikloturizam, sportski, kulturni, zdravstveni, eno-gastro turizam i dr. Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora o marketinškoj suradnji koji će omogućiti daljnje jačanje suradnje između turističkih agencija - destinacijskih menadžment kompanija (DMK) i grada Hvara. Stoga će u narednom razdoblju zajednički cilj biti orijentacija na razvoj specifičnih turističkih programa i rast turističkog prometa u pred i post sezoni i ciljanoj, odnosno fokusiranoj promociji na pojedine turističke niše.

Izvor i foto: UHPA

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.