Zagorje sve privlačnije turistima

Zagorje sve privlačnije turistima

Krapinsko-zagorska županija među vodećim je kontinentalnim županijama po broju turističkih dolazaka i noćenja, čime se nastavlja višegodišnji trend porasta tih pokazatelja, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare u Krapinskim Toplicama. Broj turističkih dolazaka u Krapinsko-zagorsku županiju lani je u odnosu na 2017. godinu porastao za 12,3, a broj noćenja za 7,4 posto. Riječ je o 159.191 dolasku i 348.694 noćenja. "Uspjeli smo zadržati kontinuitet popunjenosti hotela 365 dana u godini. Potvrda je to da je Krapinsko-zagorska županija ozbiljna turistička destinacija i vjerujem da ćemo zadržati petogodišnji kontinuitet rasta, rekao je Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

On smatra da su postignuti rezultati sinergija brendiranja Hrvatskog Zagorja i vrhunske turističke usluge.

Dodaje da je prijeđena "magična" brojka od 3.000 komercijalnih ležajeva - na području županije sada su 3.023 ležaja što je porast u odnosu na prethodnu godinu za 364. 

Te smještajne kapacitete podjednako popunjavaju domaći i strani gosti: domaćih je bilo 51,5  a stranih 48,5 posto.

Direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanje Škrinjar kaže da najveći broj noćenja ostvaruju gosti iz Slovenije, zatim Njemačke te Poljske. Slijede gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Izrela, Austrije i Češke a u novije vrijeme i Danske.

"Ako gledamo pregled dolazaka i noćenja, bez Zagreba, nalazimo se na drugom mjestu iza Karlovačke županije što se tiče županija na kontinentu", rekla je Škrinjar.

Od planova za ovu godinu najavila je daljnji razvoj konjičkog i biciklističkog turizma te redizajn turističkih kartica koje služe kao ulaznice za pojedine sadržaje i ostvarivanje popusta.

Kazala je kako ove godine, unatoč smanjenu sredstava Hrvatske turističke zajednice kroz udruženo oglašavanje, proračun za turizam na području županije iznosi gotovo tri milijuna kuna. (Hina) 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.