Rabljani u Zagrebu predstavili sadržajima bogatu turističku sezonu "Europskog otoka sporta"

RAB

Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara  u Zagrebu najavili su  turističku sezonu na otoku Rabu, koji od ove godine nosi  titulu Europskog otoka sporta, prvog takvog u povijesti. Na konferenciji za medije prisustvovali su brojni uzvanici, među kojima i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

Na Rabu prošle je sezone bilo dva milijuna noćenja, a dobri se rezultati očekuju i u nadolazećoj sezoni. Rab nudi čisto more, puno sunca, sportske staze, poznatu rapsku gastronomiju i  manifestacije od Uskrsa na Rabu, Kantuna, Rabske fjere, Underwater Photo Marathona, Kanate i Najljepšeg otočnog adventa u Rabu do Festivala skulpture u pijesku, Pumidorfesta, Krumpirfesta, Paradise Samba Festivala, Loparske noći i Male gospe u Loparu.- Posebno bih istaknula punoljetnost Fjere, koja će u ovoj jubilarnoj godini, kada slavimo 130. godina turizma, proslaviti svoje 18. izdanje. - izjavila je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.

- Kao što je otok sreće poseban među jadranskim otocima tako je i na Rabu mjesto Lopar jedinstveno po svoje 22 pješčane plaže. Od njih najpoznatija je Rajska plaža. Imamo od robinzonskih plaža do onih za kućne ljubimce. Organiziramo i Festival Skulpture u pijesku koji svake godine privlači sve veći broj turista iz cijeloga svijeta, a uz ostale manifestacije istaknuo bih Paradise Samba Festival, Loparsku noć i Malu gospu.- istaknuo je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar. Na predstavljanju u Zagrebu  bili su Draški beli maškari, maškari iz Lopara te Pučki pjevači koji  su predstavili  običaj maškaranja i karnevalskih događanja u Rabu i Loparu. Nakon toga, maškari su se preselili na središnji zagrebački trg, na Trg Bana Jelačića gdje su izveli prigodni program.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.