Cvijetnjak Hrvatske, nagrade STA, EDEN i iznenađujuća turistička priča, razlog su sve većeg dolaska turista u Međimurje

Cvijetnjak Hrvatske, nagrade STA, EDEN i iznenađujuća turistička priča, razlog su sve većeg dolaska turista u Međimurje

Cvijetnjak Hrvatske, nagrade Europska destinacija izvrsnosti (EDEN), švicarska turistička nagrada STA i niz drugih, a iza čega je svakako izvrsno promišljena i zato prelijepa i iznenađujuća turistička priča, razlog su sve većeg dolaska turista u Međimurje.Nagrade koje su posljednjih godina zbog toga uslijedile su impozantne, pa zašto ih ne ponoviti? Na svečanom otvaranju međunarodnog sajma turizma IVIAGGIATORI u švicarskom Luganu prošle godine, Međimurskoj županiji i Turističkoj zajednici Međimurske županije uručena je vrijedna Švicarska turistička nagrada (The Swiss Tourism Award - STA). Nagrada je etablirano međunarodno priznanje koje promiče kvalitetu turizma, zaštitu i pozicioniranje prirodne i kulturne baštine zemalja, potiče konkurentnost i izvrsnost u standardima usluga i proizvoda, a posredno švicarsku javnost upućuje na osobita, vrijedna,a možda manje poznata hrvatska turistička odredišta.

Kolijevka kulture, tradicije, izvrsne hrane i kvalitetnih vina

Tom prigodom Švicarci su Međimurje opisali kao hrvatski zeleni vrt i kolijevku kulture, tradicije, hrane i vina u savršenoj ravnoteži između prošlosti i budućnosti. Od davnina Međimurje resi krilatica "Hortus Croatiae", Cvijetnjak Hrvatske. Međimurje je danas moderno uređena županija bogate povijesti i kulturnog nasljeđa koju Hrvatska i strani svijet percepiraju kao zavidno organiziranu sredinu visoke društvene i poslovne kulture života.

 

 Međimurje - regija u pokretu

- Odgovornost, radne navike, inovativnost i poduzetnost ostvaruju se dnevno u razvijenom obrtu, malom, srednjem i velikom poduzetništvu te tvrtkama koje svoje rezultate mjere postignućima rame uz rame sa svjetskim korporacijama. Našu županiju odlikuje razvijeno zdravstvo, zavidna ekološka osviještenost, efikasna lokalna uprava, znalačko povlačenje sredstava iz EU fondova, a istodbno u suvremenom svijetu nesvakidašnja samozatajnost i srdačna gostljubivost žitelja našeg Međimurja - kaže i Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije te s ponosom poziva u Međimurje:

- Međimurje je prepoznata i sve poželjnija destinacija za zdrav i aktivan odmor, a tu činjenicu snaži niz nagrada i priznanja, među kojima i dvostruka dodjela priznanja EDEN – najnovije za Europsku destinaciju izvrsnosti u domeni enogastronomije. Dobrodošli u Međimurje - domovinu Zrinskih i zemlju zdravih užitaka!

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.