Ministar Cappelli u Koprivnici: Više turističkih posjeta u svim županijama

Ministar Cappelli u Koprivnici: Više turističkih posjeta u svim županijama

Ministar turizma Gari Cappelli danas je u Koprivnici potpisao ugovor o sufinanciranju programa razvoja cikloturizma čime je Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljeno 350 tisuća kuna za poticanje cikloturizma, što je nastavak dosadašnjeg ulaganja u taj oblik turizma te izvijestio da je ove godine u svim županijama zabilježeno više turističkih posjeta. "Drugu godinu zaredom pratimo 14 županija u razvoju cikloturizma. Za tu namjenu godišnje izdvajamo ukupno 5 milijuna kuna", rekao je ministar Cappelli i čestitao županu Koprivničko-križevačke županije Darku Korenu na tome što je ta županija kvalitetno iskoristila dosadašnja financijska sredstva i što se cikloturizam nastavlja razvijati.

Na sastanku je dogovorena i jača promocija Koprivničko- križevačke županije na inozemnim tržištima.

"Ovo područje mora osjetiti da je dio integralnog sustava kojeg želimo stvoriti. Hrvatski turizam nije samo more koje danas čini 90 posto cjelokupne turističke ponude", rekao je Cappelli.

Također, Cappelli je izvijestio da su sve županije zabilježile povećanje posjećenosti, i to ne samo tijekom uskršnjeg vikenda, nego od početka 2019.

"To je dobar signal, bez obzira na ptice zlosutnice koje ovih dana govore da će hrvatski turizam ove godine bilježiti pad. Posjećenost tijekom Uskrsa bila je jako dobra. Učinjen je veliki iskorak čak u odnosu na prošlu godinu koja je bila najbolja turistička godina u povijesti Hrvatske. U tom smjeru počinjemo turističku godinu", naglasio je Cappelli.

Župan Koren: U Podravini i Prigorju biciklizam se prirodno nameće 

Župan Darko Koren rekao je da je Koprivničko-križevačka županija jednom već iskoristila 350 tisuća kuna dobivenih od Ministarstva turizma za razvoj cikloturizma.

"S našim ulaganjima u taj je segment u zadnje tri godine uloženo gotovo milijun kuna. Podravina i Prigorje su područje gdje se biciklizam kao grana turizma prirodno nameće kao rješenje", rekao je Koren.

Dodao je da su Podravina i Prigorje idealni za razvoj tranzitnog turizma, a namjera im je da strane turiste koji dolaze na Jadran, na dan, dva ili tri zadrže u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

"Stoga je potrebno stvoriti i nadograditi turističku ponudu, a to činimo razvojem cikloturizma", dodao je župan Koren.

S pola milijuna kuna - 350 tisuća dobivenih iz Ministarstva turizma i 150 tisuća kuna koje će uložiti Koprivničko- križevačka županija - sagradit će se 10 odmorišta na međunarodnoj biciklističkoj ruti koja prolazi kroz Podravinu i Prigorje, postavit će se tri brojača prometa kako bi se mogao evidentirati broj cikloturista, a obnovit će se i vidikovci na dijelu biciklističkih i vinskih cesta. 

(Hina) 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.