Kuće za odmor s pričom - projekt koji značajno unaprjeđuje turističku ponudu Varaždinske županije

KUĆE ZA ODMNOR

"Kuće za odmor s pričom", projekt koji značajno unaprjeđuje turističku ponudu Varaždinske županije, jedan je od najvažnijih projekta u turizmu koji je pokrenut u ovom mandatu.  Upravo su smještajni kapaciteti najveća boljka našeg turizma, a ova podrška i potpora koju Varaždinska županija ulaže u pomoć privatnim iznajmljivačima da unaprijede ponudu, dodaju ležajeve, ali unaprijede i dograde same objekte od velike je važnosti za ispravak toga.U svibnju ove godine dodijeljene su Odluke o bespovratnim potporama Varaždinske županije u turizmu za 2019. godinu pa je tako 58 privatnih iznajmljivača dobilo sredstva u ukupnom iznosu od čak milijun kuna.Predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević, direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini i suradnica na projektu Branka Tropp obišli su jučer, 19. lipnja, pet atraktivnih lokacija diljem Varaždinske županije. 

Što sve nude kuće za odmor i što je zapravo njihova priča saznali su od vlasnika ruralne Kuće za odmor „RIM“ Cestica, Kuće za odmor Karabegović, Gornji Kneginec, Imanja Pijevci Novi Marof-Možđenec, kuće za odmor „Milk and Honey“, Novi Marof-Topličica i Grebengradske medene hiže, Novi Marof- Topličica.Predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević istaknula je posebnost i važnost ove nove, autohtone priče.

- Danas smo u obilasku kuća za odmor s pričom diljem Varaždinske županije koji je naš autohtoni projekt kojeg smo razvili u ove dvije godine i koji je doživio izniman uspjeh i interes, domaćih ali i stranih turista koji upravo zbog kuća za odmor s pričom dolaze u našu Županiju. – rekla je Martinčević.-

Veliki broj manifestacija je pred nama koje su vezane uz kuće za odmor s pričom jer turisti koji dolaze, osim prekrasnog ambijenta i prirode, žele vidjeti i manifestacije te uživati u našim kulturnim i prirodnim ljepotama. Danas više nema ozbiljne turističke ponude bez kvalitetne gastronomije. Puno radimo na promociji domaćih namirnica, turisti to prepoznaju i vjerujem da će u narednom razdoblju turistički rezultati noćenja u našoj Županiji biti još bolji. – naglasila je Martinčević, te istaknula kako će Varaždinska županija i dalje poticati i pomagati privatne iznajmljivače.

Direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini također je iznimno zadovoljan projektom „Kuća za odmor s pričom“.- Ove godine našim iznajmljivačima osiguravamo i „Varaždinsku kištricu“ u kojoj je 10-tak proizvoda proizvedenih u Varaždinskoj županiji koje će ponuditi uz prigodnu knjižicu. Tu će se nalaziti mlinci, bučino ulje, med, medenjaci, prirodna kozmetika i slično. Naši privatni iznajmljivači su zapravo mikro magneti kroz koje ćemo ponuditi ono najbolje što naša Županija nudi. – rekao je Bojanić Morandini.Morandini je naglasio kako je privatni smještaj u Varaždinskoj županiji podignut na jedan viši i kvalitetniji nivo i da će to svrstati Varaždinsku županiju na kartu ne samo Hrvatske i nego i Europe kao sinonim dobrog smještaja i kvalitetne ponude.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.