Klopotec će biti na milenijskoj fotografiji TZ Svetog Ivana Zeline, a prvih 200 koji se prijave dobivaju gratis majice

KLOPOTEC

Pozvani ste svi da 24. kolovoza u 10 sati dođete u Sveti Ivan Zelinu, u Čegce kako biste bili dio milenijske fotografije. Najbučniju milenijsku fotografiju snimiti će poznati fotograf i snimatelj Šime Strikoman,a Marinka Zubčić, direktorica Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina kaže:

- Milenijsku fotografiju snimamo na dan Sv. Bartola, te na taj način želimo obilježiti naš vinski kraj, te povezati vinske običaje postavljanja klopoteca koji tjeraju čvorke i nagovještavaju da se bliži berba.
Gradu Sv. Ivanu Zelini ovo će biti prva fotografija, iako je kao poznati "milenijski fotograf"  Strikoman svojim objektivom ovjekovječio na stotine njih. Prvu milenijsku fotografiju Strikoman je snimio 2000. godine kada je na vodičkoj rivi okupio tisuću svojih sugrađana kako bi skupnim fotografiranjem obilježili ulazak u novi milenij. Tada nije ni slutio kako će se upravo iz te prve fotografije razviti cijeli projekt koji traje već punih 19 godina.

U ovih devetnaest godina kroz Milenijsku fotografiju snimljeno je više od 680 fotografija a sudjelovalo je preko milijun ljudi iz gradova diljem Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije…
Preporuka je da, ukoliko niste član nekog Udruženja koje želi doći u svojim prepoznatljivim bojama, zbog kompozicije fotografije na snimanje dođete u bijelim majicama. Prvih 200 koji se prijave na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dobiti će na poklon prigodnu bijelu majicu.
Kako bi dobili najbučniju milenijsku fotografiju ponesite sa sobom drvene čegrtaljke, klepetaljke i slične samozvučne bučne naprave… poručuju organizatori.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.