U atriju Staroga grada Varaždina sutra rezervirajte mjesto na hrvatsko-švedskoj gala večeri

gala večera

Uz Varaždinske barokne večeri i Švedsku kao zemlju partnera u petak, 27. rujna, u 19,30 sati počinje hrvatsko-švedska gala večera. Šveđani su poznati kao veliki gurmani, a osnovu njihove gastronomije čine tradicionalni recepti od kvalitetnih namirnica.

Neka slična jela moći ćete kušati, sutra a ujedno ćeto biti i jedinstvena prilika za isprobavanje Köttbullar – mesnih okruglica. Moći ćete kušati i Raggmunk med stekt fläsk ili Pytt i Panna, a bit će i bogat izbor švedskih slastica poput  Kanelbullara koje je i poznata spisateljica Astrid Lindgren opisala u svojim romanima.

„Predstavljanjem gastronomske ponude zemlje partner, želimo našim gostima omogućiti da osim upoznavanja švedskih glazbenika i glazbe, počaste i svoje nepce biranim jelima te skandinavske zemlje. Neizostavno naravno bit će i barokno pivo. S obzirom na ograničeni broj ulaznica, pozivamo gurmane da što prije obave rezervaciju i kupe ulaznicu”, poručuju iz Koncertnog ureda Varaždin u kojem možete kupiti ulaznice po cijeni od 150 kuna za ovu gastronomsku poslasticu u idiličnom ambijentu varaždinskog Starog grada.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.